India - .in

De Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1,2 miljard (2009) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld. India ligt op het Indisch Subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Maldiven.

 

.in domeinnaam

Indische vlag

De .in domeinnaam is de officiële Indische domeinnaamextensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : IN registry
 • Opmerkingen : Zeer makkelijk te registreren.

kaart van India

Feiten over de India

 • Aantal inwoners : 1,2 miljard (2009)
 • Hoofdstad : New delhi
 • Talen : Hindi, Engelse en tientallen andere talen en dialecten.
 • Munteenheid : Indiase roepie (INR)
 • Telefoon prefix : +91
 • domeinnaam extensie : .in

Economie

Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. Ook de industrie breidt zich gestaag uit, hierbij geholpen door de lage lonen. De dienstensector is ook een sterke groeisector dankzij het hoge opleidingsniveau in India. Vooral de IT-sector is bloeiende. Veel westerse bedrijven besteden hele delen van het werk zoals administratie, programmeren en callcenters, uit naar India. India is een van de belangrijkste software-exporteurs van de wereld. India heeft grote grondstoffenvoorraden, waaronder olie, gas, steenkool en ijzererts. India is wereldwijd op twee na de grootste producent en consument van steenkool.

Toerisme & cultuur

India heeft een kleurrijk verleden en dat is ook te zien in de talloze gebouwen, monumenten en ruïnes. Desondanks bezoeker jaarlijks slechts 3 miljoen toeristen het land. Dit komt door de gebrekkige vervoersinfrastructuur en ondermaatste hotel accomodatie die niet is afgestemd op de wensen van (westerse) toeristen. Ook de vrees voor infecties houdt toeristen weg. De grote trekpleisters in India zijn de Taj Mahal, de historische stad Goa, de tempels van Bodh Gaya en het Archeologisch park Champaner-Pavagadh.

India is een land van vele tegenstellingen. Er is een grote kloof tussen rijk en arm, jong en oud en het platteland en de stad. Er is nog steeds een geldend kastensysteem (hoewel officieel afgeschaft). Ondanks het feit dat een groot deel van de bevolking arm is, beschikt het land door het beroemde Bollywood over de grootste filmindustrie ter wereld. Cinema is mateloos populair in het subcontinent, volgens velen omdat het een vlucht van de realiteit geeft.

 

Meer over India


Tags : .in, India, Indische domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief