Filipijnen - .ph

De Republiek der Filipijnen, is een archipel in Zuidoost-Azië met 7107 eilanden, waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze beide eilanden beslaan samen zo'n twee derde van de oppervlakte van het land, dat met ongeveer 300 000 km² ruim 9 maal zo groot als België. De Filipijnen hadden in 2007 bijna 88,6 miljoen inwoners.

 

.ph domeinnaam

Filipijnse vlag

De .ph domeinnaam is de officiële Filipijnse domeinnaamextensie.

 • Lengte : 2 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Nee.
 • Specifieke regels : Nee.
 • Registry : PH Domain Foundation
 • Opmerkingen : Zeer makkelijk te registreren. Minimum periode is 2 jaar.

kaart van de Filipijnen

Feiten over de Filipijnen

 • Aantal inwoners : 88,6 miljoen (2007)
 • Hoofdstad : Manila
 • Talen : filipijns en Engels.
 • Munteenheid : Filipijnse peso (PHP)
 • Telefoon prefix : +63
 • domeinnaam extensie : .ph

Economie

De Filipijnse economie is van oudsher wordt gekenmerkt door het grote agrarische aandeel, waar bijna 35% van de beroepsbevolking in actief is (15% van het BNP). Belangrijke exportproducten zijn onder meer halfgeleiders, elektronica, transportapparatuur, kleding, koperproducten, petroleumproducten, kokosnootolie en fruit. De Filipijnen zijn ook gekend voor de goedkope arbeidskrachten, waarvan er zich naar schatting 8,3 miljoen zich in Arabische en Aziatische landen vestigden. Die sturen iedere maand geld naar hun thuisland en staan zo in voor ruim 10% van het BNP.

Toerisme & cultuur

Elk eiland binnen de Filipijnse archipel is verschillend en biedt iets speciaals, zoals witte zandstranden, groene bossen, maar ook besneeuwde bergtoppen. Er is een rijk onderwater leven. Middels goed uitgeruste duikscholen met goede instructeurs kunt U daar ook optimaal van genieten. Ook voor liefhebbers van natuur en cultuur is er voldoende te beleven. Er zijn volop eeuwenoude gebouwen, musea en kerken over het gehele land te vinden. De zuidelijkste eilanden, de Sulu-archipel, liggen net ten noorden van Borneo, een deel van Indonesië. De noordelijkste eilandjes van de Filippijnen liggen slechts enkele kilometers verwijdert van Taiwan.

De cultuur van de Filippijnse inwoners is ontstaan door de culturen van de door de eeuwen heen overheersende vreemde mogendheden en hun immigranten : de Maleisische, Chinese, Spaanse en Amerikaanse. De kenmerken zijn beminnelijkheid, tolerantie, hoffelijkheid, bep. denkwijze, goede verstandhouding, geloof, sport en goede scholing.

 

Meer over de Filipijnen


Tags : .ph, Filipijnen, Filipijnse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief