Togo - .tg

De Republiek Togo is een land in Afrika dat grenst aan Ghana, Burkina Faso, Benin en aan de Atlantische Oceaan (Baai van Benin). Togo heeft een oppervlakte van 56.785 km² en telt 6 miljoen inwoners (2009).

 

.sc domeinnaam

Togolese vlag

De .tg domeinnaam is de officiële domeinnaam extensie van Togo.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen.
 • Registry : NIC.tg
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .tg domeinnaam registreren.

 

kaart van togo

Feiten over Togo

 • Aantal inwoners : 6 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Lomé
 • Talen : Frans
 • Munteenheid : CFA-frank (XOF)
 • Telefoon prefix : +288
 • domeinnaam extensie : .tg

Economie

De economie is voor een groot deel afhankelijk van de landbouw, zowel voor eigen consumptie als voor de verkoop. Primaire producten zoals cacao, koffie en katoen nemen 30% van de exportopbrengsten voor hun rekening.

Toerisme & cultuur

Togo is een relatief klein en smal land in het westen van Afrika. Het zuiden van Togo is gevestigd aan zee. Togo wordt voornamelijk bedekt door het Togo-gebergte. Dit gebergte heeft hoogtes van bijna 2000 meter. In het zuiden loopt het gebergte over in een kristallijn plateau, met gemiddelde hoogtes van 400 meter. In het zuiden aan de kust heeft het land enkele stranden. Verder het land in zijn er enkele natuurreservaten. Het Keran National Park is één van de populairste bestemmingen in het land. In de beboste savanne is een rijke fauna te vinden in vergelijking tot andere nationale parken in Togo. Het is daarnaast de thuisbasis voor verschillende wilde dieren als olifanten, buffels, leeuwen, antilopen en heel veel vogels. Togo Lake is zeer populair bij watersportliefhebbers. Het meer is een deel van de lagune in Togo, gescheiden door een smalle kuststrook. Het is een ondiep meer maar daardoor een populaire bestemming voor watersporters. Surfen, waterskiën en varen met een boot kun je er allemaal. Iets dat je zeker zou moeten bezoeken als je in Togo bent is de Tamberma Valley. Het is een collectie van dorpen die rond de 17e eeuw gesticht werden door mensen die vluchtten voor de rooftochten van de Dahomeyan Benin koningen en de zwarte slavernij. De Tamberma architectuur is een van de mooiste architecturen van Afrika. Het zijn versterkte huizen van klei en met meerdere verdiepingen. Ze zien er eigenlijk uit als kleine klei-kastelen. Een grote muur beschermt de hutten en de families, zo vormen zij kleine dorpjes in de vallei.

 

Meer over Togo


Tags : .tg, Togo

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief