Réunion - .re

Réunion (Frans: La Réunion) is een eiland in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Het is een Frans overzees departement. Het heeft een oppervlakte van 2.510 km² en herbergt 0,8 miljoen inwoners.

 

.re domeinnaam

vlag van Réunion

De .re domeinnaam is de officiële domeinnaam extensie uit Réunion.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Ja, vanaf 3 juli 2012 worden ook deze karakters mogelijk : ß à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ñ ò ó ô õ ö ù ú û ü ý ÿ œ
 • Specifieke regels : Ja. Inwoner van de Europese Unie.
 • Registry : AFNIC
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren.

 

Lees meer

 

 

kaart van Réunion

Feiten over Réunion

 • Aantal inwoners : 0,8 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Saint-Denis
 • Talen : Frans
 • Munteenheid : Euro (EUR)
 • Telefoon prefix : +262
 • domeinnaam extensie : .re

Economie

Van de beroepsbevolking werkt 8% in de landbouw, 19% in de industrie en 73% in de dienstensector, o.a. overheid en toerisme. De basis van de economie van Réunion vormt nog steeds de landbouw, en dan met name het suikerriet dat 65% van het de beschikbare landbouwgrond inneemt. Bijproducten van de rietsuiker zijn melasse, rum en andere alcoholische dranken die echter alleen voor de Franse markt bestemd zijn. Réunion is een van de grootste producenten van geraniumolie dat o.a. gebruikt wordt als fixeermiddel in parfum. Tabak is op de weg terug en specerijen als zwarte peper, colves en kaneel zijn weer populaire producten. Maïs, aardappelen, linzen, bonen, knoflook, uien en fruit als lychees, mandarijnen, sinaasappels, bananen, citroenen, papaja's en mango's worden in vrij grote hoeveelheden geproduceerd.

Toerisme & cultuur

Het bergachtige binnenland van Réunion vormt een paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers. U kunt genieten van de ongerepte natuur met majestueuze bergketens, ravijnen, rivieren en tropische bossen. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan de nog steeds actieve vulkaan "Piton de la Fournaise" en de vulkaan in ruste "Piton des Neiges" en de omringde en de verlaten dorpjes. De hoofdstad St. Denis biedt veel bezienswaardigheden. Zo is er het Victory monument, ter nagedachtenis aan de Franse gesneuvelde soldaten, het Historisch Museum en het Museum van Leon Dieux, dat beschikt over werken van grote kunstenaars zoals Cezanne, Gaugin, Picasso, Renoir, Rodin en Manet. Een wandeling door de botanische tuinen, door het gezellige stadscentrum en over de Barachois boulevard is zeker de moeite waard.

 

Meer over Réunion


Tags : .re, Réunion

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief