Oeganda - .ug

De Republiek Oeganda (Uganda) is een land op de evenaar in Oost-Afrika dat grenst aan Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa. In het zuidoosten van Oeganda bevindt zich het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Oeganda is een voormalige kolonie van het Verenigd Koninkrijk. Oeganda heeft een oppervlakte van 241.038 km², waarvan 15% water door het Victoriameer. Er wonen 32,4 miljoen Oegandezen (2009).

 

.ug domeinnaam

Oegandese vlag

De .ly domeinnaam is de officiële Oegandese domeinnaam extensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen.
 • Registry : Uganda Online
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .ug domeinnaam registreren.

 

kaart van Oeganda

Feiten over Oeganda

 • Aantal inwoners : 32,4 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Kampala
 • Talen : Engels, Swahili, Luganda
 • Munteenheid : Oegandese shilling (UGS)
 • Telefoon prefix : +256
 • domeinnaam extensie : .ug

Economie

Oeganda is één van de armste landen ter wereld. De achilleshiel van de Oegandese economie wordt gevormd door de grote afhankelijkheid van de agrarische sector en dan met name de koffiesector. Het aandeel van koffie in de totale export is ca. 40%. Daarnaast worden ook thee, tabak, katoen en aardappelen verbouwd. Er wordt ook goud gedolven.

Toerisme & cultuur

Oeganda wordt de laatste jaren steeds populairer onder safari-reizigers. Zeker rondom de grootste trekpleisters is de toeristische infrastructuur goed opgezet: er zijn hoogwaardige safari-operators, goede accommodaties en -niet onbelangrijk- verscheidene soorten Nationale Parken, waaronder die met berggorilla's. De Graftomben van koningen van Boeganda in Kasubi en de Tombes van Kasubi staan op de werelderfgoedlijst. In het Nationaal park Murchison Falls liggen de Murchison-watervallen. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park en heeft wilde watervallen en stroomversnellingen. In het park bevinden zich Rothschild-giraffen, nijlpaarden,nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, verschillende soorten antilopen (waaronder de 'Ugandan Kob'), en diverse soorten vogels. Het Nationaal park Kibale Forest bestaat uit een savannelandschap met moerasgebieden, kratermeren en tropische wouden. In het wildpark leven chimpansees, olifanten, buffels, knobbelzwijnen en antilopen. In het Nationaal park Rwenzori Mountains liggen de besneeuwde bergtoppen van het Rwenzori-gebergte. Hier bevindt zich ook Mount Stanley, die met zijn 5109 meter de hoogste berg van het land is. Het Nationaal park Queen Elizabeth is het meest wildrijke van Oeganda, er zijn kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, bavianen en antilopen. Het park is bijna 2000 km² groot en heeft een savannelandschap met afwisselend moerassen, rivieren, meren en tropisch regenwoud. In het Nationaal park Bwindi Impenetrable leven nog ongeveer 340 berggorilla's waarvan er vier families door toeristen bezocht kunnen worden.

 

Meer over Oeganda


Tags : .ug, Oeganda, Oegandese domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief