Marokko - .ma

Het Koninkrijk Marokko is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara. Het behoort tot de Maghreb-landen, waar ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië toe worden gerekend. Marokko is 15 keer groter dan België (446.550 km²). Er wonen 34,9 miljoen Marokanen.

 

.ma domeinnaam

Marokkaanse vlag

De .ma domeinnaam is de officiële Marokkaanse domeinnaam extensie.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen
 • Registry : ANRT
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een Marokkaanse .ma domeinnaam registeren

 

kaart van Marokko

Feiten over Marokko

 • Aantal inwoners : 34,9 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Rabat
 • Talen : Arabisch, Frans, Berbers
 • Munteenheid : Marokkaanse dirham (MAD)
 • Telefoon prefix : +212
 • domeinnaam extensie : .ma

Economie

Het economische systeem van het land wordt getypeerd door een grote openheid naar buiten toe. Marokko is gekend omwille van zijn uitgebreide textielsektor. Daarnaast worden er elektrische en electronische onderdelen geproducteerd, chemicaliën en kunstmest (fosfaten). Naast granen is de verbouw van citrusvruchten, tomaten en aardappelen van belang. De verbouw van suikerbieten heeft de afgelopen jaren een spectaculaire groei doorgemaakt. De fosfaatproductie is na die van de Verenigde Staten en Rusland de grootste en dekt ca. 27% van de wereldbehoefte. Andere belangrijke bodemschatten zijn ijzererts, lood , zink, steenkool, mangaan, kobalt aardolie en aardgas. De belangrijkste handelpartners zijn Spanje en Frankrijk.

Toerisme & cultuur

Marokko heeft toeristisch veel te bieden, een kust van afwisselend rotsen en stranden, natuurschoon, exotisch aandoende steden met een sfeervolle medina (= oude stad) en souks (markten), waar men de producten van Marokkaans handwerk kan kopen. Vele monumenten van de Berber- en Arabisch-islamitische cultuur. Prehistorische en Romeinse resten, en het uitgaansleven van Casablanca en Tanger. Andere aantrekkelijke plaatsen zijn ondermeer Marakech (voormalig hippieparadijs), Fes, Safi, Essaouira en Agadir. Het meest spectaculaire natuurschoon vindt men in de Hoge Atlas. In tegenstelling tot dit droge gebied staat de milde Midden-Atlas met zijn meren, riviertjes, watervallen en cederbossen. Langs de Ziz (Er Rachidia, Erfoud, Rissani) en de Dra (Zagora, Agdz) bevinden zich vele oases. In alle gebergten in Marokko zijn wintersportcentra. De oudste cultuurhistorische monumenten zijn de prehistorische rotstekeningen in de Hoge en Anti-Atlas uit ca. 10.000-5.000 voor Christus. In de rotsen zijn talrijke geometrische figuren, vuistbijlen, mensen en dieren gegraveerd. Van de Romeinse steden is Volubilis beroemd, met resten van triomfbogen, thermen en woonhuizen met veel goed bewaard gebleven vloermozaïeken, gelegen bij de heilige stad Moulai Idris.

 

Meer over Marokko


Tags : .ma, Marokko, Marokkaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief