Madagaskar - .mg

De Republiek Madagaskar (ook gekend als Malagasi) is een eiland en een land dat ten oosten van het vasteland van het continent Afrika ligt, ervan gescheiden door Straat Mozambique. Het is het op drie na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo. Het heeft een oppervlakte van 587.041 km² waarop 20,7 miljoen mensen wonen.

 

.mg domeinnaam

vlag van Madagaskar

De .mg domeinnaam is de officiële domeinnaam extensie uit Madagaskar.

 • Lengte : ? karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : ?
 • Specifieke regels : ?
 • Registry : NIC MG
 • Opmerkingen : Het is momenteel niet mogelijk om een .mg domeinnaam te registreren.

 

kaart van Madagaskar

Feiten over Madagaskar

 • Aantal inwoners : 20,7 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Antananarivo
 • Talen : Frans, Plateaumalagasi
 • Munteenheid : Ariary (MGA)
 • Telefoon prefix : +261
 • domeinnaam extensie : .mg

Economie

Bijna 80% van de bevolking leeft van een kleinschalige, primitieve landbouw. Madagaskar is de belangrijkste producent van Vanille en ook koffie staat voor 40% van de export. Verder wordt er kruidnagel, sisal, peper, suikerriet, tabak, thee en katoen verbouwd. Er zijn heel wat mineralen in de bodem aanwezig maar deze worden niet ge-exploiteerd omwille van de slechte infrastructuur. Het toerisme moet in de toekomst meer geld in het laatje brengen. Verwacht wordt dat binnen enkele jaren de kaap van jaarlijks 1 miljoen toeristen wordt overschreden.

Toerisme & cultuur

Madagaskar biedt een combinatie van Afrikaanse cultuur, tropisch klimaat en paradijselijke stranden en natuur. Een belangrijke trekpleister van Antananarivo, de hoofdstad, is de Rova, de overblijfselen van wat ooit het imposante paleis van de koningin was. Het Nationaal Park Andasibe is een 810 hectare groot regenwoud. Er leven hier niet alleen verschillende soorten vogels en kameleons, maar ook de Indri indri, de grootste soort onder de lemuren. Daarnaast komen hier vooral in september en oktober vele orchideeënsoorten tot bloei. Het Nationaal Park Ranomafana is een van de rijkste en mooiste gebieden van Madagaskar op het vlak van fauna en flora. Meer dan 100 vogelsoorten komen hier voor, samen met een twaalftal lemurensoorten en vele reptielen en insecten. Het park ligt op een hoogte van gemiddeld 1.000 meter en wordt omgeven door groene bergtoppen, kolkende rivieren met watervallen en zelfs verschillende warmwaterbronnen. Het Nationaal Park Isalo is ongeveer 80.000 hectare groot en herbergt een van de merkwaardigste landschappen van het eiland. Erosie heeft hier in het zandsteen voor vreemd gevormde figuren gezorgd. De Piscine Naturelle met bijhorende waterval biedt een aangename verfrissing na een fikse wandeling. Een oase van rust te midden van de natuur!

 

Meer over Madagaskar


Tags : .mg, madagaskar

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief