Djibouti - .dj

De Republiek Djibouti, is een land gelegen in de Hoorn van Afrika. Het grenst aan Eritrea in het noorden, Ethiopië in het westen en zuiden, en Somalië in het zuidoosten. Verder grenst het aan de Rode Zee en de Golf van Aden. Jemen, dat op het Arabisch Schiereiland ligt, is slechts 20 kilometer van de kust van Djibouti verwijderd. Het land is kleiner dan België met een oppervlakte van 23.200 km². Er leven 516 000 inwoners.

 

.dj domeinnaam

Djiboutische vlag

De .dj domeinnaam is de officiële Djiboutische domeinnaam extensie. Omwille van de extensie is het ook geschikt voor domeinnamen voor dj's.

 • Lengte : 3 tot 63 karakters
 • Toegelaten karakters : a tot z, 0 tot 9 en koppelteken (-)
 • IDN : Neen
 • Specifieke regels : Nee. Geen beperkingen
 • Registry : DOT DJ
 • Opmerkingen : Makkelijk te registreren. Iedereen kan een .dj domeinnaam registreren.

 

kaart van Djibouti

Feiten over Djibouti

 • Aantal inwoners : 0,5 miljoen (2010)
 • Hoofdstad : Djibouti
 • Talen : Arabisch, Frans
 • Munteenheid : Djiboutiaanse frank (DJF)
 • Telefoon prefix : +253
 • domeinnaam extensie : .dj

Economie

Djibouti heeft een vrijemarkteconomie en behoort met een BNP van $ 893 (1995) per hoofd van de bevolking tot de armste landen van de wereld. (betrouwbare, recente statische gegevens zijn overigens niet voorhanden). Circa 45% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Werkeloosheid is tussen 40-50%. De economie steunt vnl. op de koopkracht van de in het land verblijvende Europeanen en op de handelsactiviteiten in de haven van Djibouti. Door de natuurlijke gesteldheid van het land is slechts verbouw van dadels en groenten op beperkte schaal mogelijk. Van enig belang is de veehouderij (runderen, schapen, geiten en kamelen), vnl. beoefend door nomaden. Langs de kust is enige artisanale visserij. Er wordt zout gewonnen (voor interne ruilhandel); de bodem bevat vermoedelijk gips, mica, amethist en zwavel, maar van mijnbouw is nog geen sprake. De industrie is onderontwikkeld en draagt nog voor geen 20% aan het BNP bij. Vrijwel alle voedingsmiddelen en gebruiksmiddelen moeten worden geïmporteerd. Dat geldt ook voor aardolie die noodzakelijk is voor de energievoorziening. De export (o.m. huiden) is te verwaarlozen. De belangrijkste handelspartner is Frankrijk, gevolgd door Ethiopië.

Toerisme & cultuur

Toerisme, op wat Fransen na, is er nauwelijks in Djibouti. Een land waar dus nog een hoop te ontdekken valt. Zoals de onderwaterwereld van de aangrenzende Golf van Aden, de Golf van Tadjoura en de Rode Zee. In de uitgestrekte woestijn kun je ongestoord sterren kijken. Of maak een wandeling in het nationale park, maar kijk wel uit: Djibouti ligt in de Afar-driehoek, één van de heetste plekken in de wereld. Wees voorbereid op een warme reis!

 

Meer over Djibouti


Tags : .dj, Djibouti, Djiboutiaanse domeinnaam

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief