Botswana - .bw

De Republiek Botswana is een geheel door land omgeven land in het zuiden van Afrika met bijna 2 miljoen inwoners. Het heeft een oppervlakte van 581.730 km². Botswana grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika. Het is een vroeger Britse protectoraat, dat onafhankelijkheid is sinds 1966.

 

.bw domeinnaam

vlag van de Seychellen

De .bw domeinnaam is de officiële domeinnaam extensie van Botswana.

 • Lengte : ? tot ? karakters
 • Toegelaten karakters : -
 • IDN : -
 • Specifieke regels : -
 • Registry : University of Botswana
 • Opmerkingen : Het is momenteel niet mogelijk om een .bw domeinnaam te registreren.

 

kaart van Botswana

Feiten over Botswana

 • Aantal inwoners : 2 miljoen (2009)
 • Hoofdstad : Gaborone
 • Talen : Engels
 • Munteenheid : pula (BWP)
 • Telefoon prefix : +276
 • domeinnaam extensie : .bw

Economie

Kleinschalige veeteelt en landbouw is voor het merendeel van de bevolking de belangrijkste bron van voedsel. Vaak hebben slechts een paar mensen van een uitgebreide familie een betaalde baan, de rest zorgt voor het vee en de tuinbouwgewassen. Grootschalige veeteelt komt ook voor, in de betere restaurants in Europa wordt vlees uit die regio geserveerd. Ook tegenwoordig zijn het houden van vee en de uitvoer van rundvlees en andere veeproducten de belangrijkste economische activiteiten, hoewel de migratie naar stedelijke gebieden op zoek naar economische mogelijkheden een belangrijke recente tendens is. Het watertekort van het land en het daaruit voortvloeiende gebrek aan voldoende irrigatiefaciliteiten hebben akkerbouw belemmerd, en slechts een klein percentage van het land is gecultiveerd. De enige bekende mineralen in het land op het tijdstip van de onafhankelijkheid waren mangaan en enig goud en asbest. Sindsdien zijn er grote nikkel- en koperbronnen gevonden, evenals zout en soda. Tevens zijn er enorme steenkoolmijnen, evenals bronnen van antimoon, zwavel, plutonium en platina. Toch zijn de drie diamantmijnen van Botswana het belangrijkste voor de economie en zij vertegenwoordigen een van de grootste diamantreserves in de wereld.

Toerisme & cultuur

De vele wildparken trekken veel toeristen. Met name de Okavango delta is internationaal bekend, een rivier die doodloopt in de Kalahariwoestijn waardoor een enorm groot en uniek natuurgebied is ontstaan. De meeste reizen starten in het noorden vanuit Maun. Toeristen combineren een bezoek aan Botswana vaak met een reis in één van de buurlanden waarbij Botswana vaak circa week bezocht wordt. Een bezoek uitsluitend naar Botswana is uiteraard ook mogelijk. In het noorden van het land liggen de belangrijkste toeristische attracties van het land waaronder; de Okavango Delta. Een gigantische delta van waterwegen, meren en eilandjes waar veel wild leeft. Per mokoro (boomstam kano) kan de Okavango het beste verkend worden. Ook in het Chobe National Park kan de dierenliefhebber zijn hart ophalen want dit park is uitermate geschikt voor het maken van safari’s. Andere prachtige parken zijn Moremi Game Reserve en het Makgadigadi National Park. Botswana is een indrukwekkende en unieke bestemming met een beperkt aanbod in accommodaties. Dit zorgt voor een rustige reis met weinig andere toeristen om u heen.

 

Meer over Botswana


Tags : .bw, Botswana

domeinnaam

Domeinnaam registreren

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief