Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 22 januari 2014

Zoek op .be-domeinnaamvarianten

Hoe kan je eenvoudig controleren of een malafide partij gebruik maakt van uw domeinnaam-variant om uw bezoekers te misleiden?

 

Een domeinnaam is het adres van uw website en mailboxen. Door varianten van een domeinnaam te registeren vang je bezoekers die een typ-fout maken in een domeinnaam.

Sommige van uw vindingrijke concurrenten halen er misschien uw klanten mee binnen. Het is ook een truuk die malafide partijen gebruiken om (spam)mails uit te sturen of een nagemaakte website op te zetten die gebruik maakt van uw goede reputatie.

Vandaag lanceert DNS Belgium een functie waarmee je makkelijk kan nagaan welke varianten van uw .be-domeinnaam er al geregistreerd zijn.

 

Hoe werkt het ?

De nieuwe functie is een uitbereiding bij de whois-functie. Geef je domeinnaam in op de dns.be-website en ga naar "meer informatie". Daarna kan je onderaan de pagina naar varianten zoeken.

DNS Belgium stuurt een overzicht van de varianten op per e-mail naar de domeinnaamhouder. De lijst bevat maximaal 50 varianten, met een link naar de informatie over de domeinnaamhouders van de domeinnaamvariant.

 

Beter voorkomen

Deze nieuwe tool geeft domeinnaamhouders een makkelijke manier om misbruik te controleren.

Voorkomen is uiteraard nog beter. Ga bij klanten en medewerkers na of ze soms schrijffouten maken in uw domeinnaam. De meest voorkomende varianten registreert u. Geef criminelen geen kans...

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief