Nieuws

Wat betekent de New Commerce Experience van Microsoft 365?

13-05-2022 - New Commerce Experience is het vernieuwde licentieprogramma van Microsoft. De producten en abonnementen blijven hetzelfde, maar licenties worden flexibeler. Wat is de impact voor jou?

Microsoft heeft de voorbije jaren tientallen verschillende licentiemodellen ontwikkeld, telkens voor een specifieke doelgroep. Het bedrijf heeft die aanpak nu flink vereenvoudigd.

Onder de naam 'New Commerce Experience' (NCE) heeft Microsoft het aantal licentiemodellen teruggebracht van acht naar drie. Dat vernieuwde model zorgt voor meer flexibiliteit, maar ook voor een consistenter beleid voor alle clouddiensten.

Wat is er veranderd?

De nieuwe abonnementsperiodes zijn de belangrijkste verandering die NCE meebrengt. Microsoft 365-abonnementen werden altijd aangekondigd als een jaarabonnement, maar konden in de praktijk op elk moment worden stopgezet.

Dat is nu anders. In New Commerce Experience introduceert Microsoft drie abonnementsperiodes: jaarlijks (standaardformule bij Microsoftabonnementen bij nomeo), maandelijks en driejaarlijks.

Jaarlijks Microsoftabonnement

  • Een jaarlijks abonnement is de standaardformule.

  • Je kan in een jaarabonnement nieuwe licenties toevoegen, maar je kan er geen beëindigen. Microsoft houdt je dus aan de looptijd van een jaar.

Maandelijks Microsoftabonnement

  • Maandelijkse abonnementen zijn de meest flexible, al betaal je daar meer voor. Op jaarbasis betaal je tot 20 procent meer dan voor een jaarabonnement.

  • De prijs van een maandabonnement kan variëren van maand tot maand. In tegenstelling tot langdurige abonnementen, staan de prijzen vast voor één maand.

  • Tijdens de maandelijkse periode kan je nieuwe licenties toevoegen, maar geen stopzetten.

Driejaarlijks Microsoftabonnement

  • De prijs van een driejaarlijks abonnement is dezelfde als die van een jaarabonnement. Je bent kortom zeker van de prijs gedurende drie jaar, ook wanneer Microsoft in tussentijd een prijsverhoging doorvoert.

  • Net zoals bij jaarlijkse en maandelijkse abonnementen, houdt Microsoft je aan de looptijd. Nieuwe licenties toevoegen kan, het aantal verlagen niet.

Eenvoudiger beheer

Naast de vernieuwde abonnementsperiodes, heeft Microsoft ook gesleuteld aan het beheer van die abonnementen.

Voortaan kan je ervoor kiezen een abonnement automatisch te verlengen of laten vervallen. Daarnaast kan je wijzigingen aan een specifiek abonnement ook vooraf inplannen. Wijzigingen gaan in vanaf de verlenging van een pakket.

Nog nieuw is dat je een Microsoftabonnement kan pauzeren. De periode van het abonnement loopt door, maar je kan tijdelijk de toegang tot de diensten stoppen.

Heb je nog vragen?

De nieuwe, flexibelere abonnementsperiodes zijn de grootste verandering van de New Commerce Experience. Inhoudelijk verandert er niets aan de Microsoft 365-pakketten.

Heb je vragen over de nieuwe licenties? Of kunnen we je helpen een geschikt abonnement te kiezen? Contacteer onze experts op ons gratis telefoonnummer, via e-mail of in een live chatgesprek.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X