Nieuws - 29 oktober 2012

Wat betekenen .Gent, .Vlaanderen of .Brussels voor mijn bedrijf?

facebook_actie

Wat betekent de komst van deze nieuwe extensies voor uw bedrijf of bestaande website?

 

Eind 2013 worden wereldwijd een aantal nieuwe Topleveldomeinen (TLD) gelanceerd, dat is het uiterst rechtse deel van een domeinnaam zoals .be en .com. De opvallendste nieuwe TLD's voor België zijn .Gent, .Vlaanderen en .Brussels. Maar wat betekent de komst van deze nieuwe extensies voor uw bedrijf of bestaande website?

Veel aanvragen

Sinds ICANN, de officiële instantie voor het toekennen van domeinnamen, besliste dat organisaties en bedrijven hun eigen TLD kunnen laten registreren, werden er 1930 domeinen aangevraagd waaronder .eco, .hotel en .app. Maar de belangrijkste nieuwkomers voor ons land zijn .Gent, .Brussel en .Vlaanderen

 

Meer mogelijkheden

Meer keuze en mogelijkheden dus. Vooral nieuwe starters krijgen de kans om een sterke domeinnaam te registreren. Vaak is de ideale domeinnaam al lang geregistreerd onder de .be of .com extentie. Ook voor andere bedrijven en overheden zijn de nieuwe extenties een geschenk uit de hemel. Denk maar aan stad.gent, toerisme.vlaanderen of plaza.hotel. Gent heeft alvast 500 domeinnamen met de nieuwe .Gent extentie gereserveerd als voorwaarde om de campagne van de nieuwe TLD te steunen.

 

Nadelen

De keerzijde is de druk die dit met zich meebrengt. Bedrijven zijn zo goed als verplicht om hun domeinnaam nogmaals te registreren om hun merk te beschermen. Zo zal een Gents bedrijf zoals BloemenVermeulen.be genoodzaakt zijn om BloemenVermeulen.gent te kopen. Het risico om bezoekers te verliezen aan een .Gent variant van de concurrentie is te groot. Een ander nadeel is de versnippering die dit met zich meebrengt. Bloemen.be, Bloemen.gent en Bloemen.vlaanderen kunnen drie verschillende zaken zijn, wat voor verwarring kan zorgen.


Aanpassen


De sterk ingeburgerde .be TLD vervangen door nieuwe varianten zal dus voor heel wat beweging en verschuiving zorgen in het internetlandschap. Een goede voorbereiding kan het verschil maken.  Denk na over je domeinnamen, hou rekening met een extra investering in je budget en hou vooral onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws en de juiste timing van de nieuwe TLD's.

Gerelateerde berichten


Tags : TLD .vlaanderen .gent .brussels ondernemen merk domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief