Nomeo

Gepubliceerd op donderdag 26 april 2018

Wat betekenen de nieuwe algemene voorwaarden voor .be-domeinnamen?

Op 25 mei 2018 treden nieuwe algemene voorwaarden in voor .be-domeinnamen. Wat houden die wijzigingen in en wat betekenen ze voor domeinnaamhouders?

 

Op 25 mei gaat de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Dat is de nieuwe, Europese privacywetgeving die de persoonlijke gegevens van alle inwoners van de EU beter moet beschermen.

Die nieuwe regelgeving heeft een verregaande impact op alle bedrijven die persoonlijke gegevens verwerken. Zo ook op DNS Belgium, de beheerder van .be. Daarom past de organisatie haar algemene voorwaarden aan.

 

Wat verandert er?

De wijzigingen in de algemene voorwaarden hebben betrekking op de verwerking van de contactgegevens van alle houders van een .be-domeinnamen.

Vanaf 25 mei zullen de persoonlijke gegevens van een domeinnaamhouder volledig worden afgeschermd, indien het gaat over een privépersoon. Een opzoeking in de Whois-functie van DNS Belgium zal alleen nog technische informatie tonen, zoals de registratiedatum of nameservers van de domeinnaam.

Voor bedrijven en organisaties is die situatie anders. In het geval dat de domeinnaamhouder een rechtspersoon is, blijft de contactinformatie beschikbaar.

 

Moet ik iets doen?

In principe is er geen actie vereist. De nieuwe voorwaarden voor .be-domeinnamen gaan automatisch in voor alle huidige en toekomstige domeinnaamhouders.

DNS Belgium brengt alle houders van een .be-domeinnaam op de hoogte van die wijzigingen via e-mail. Daarin zal meer uitleg staan over die nieuwe voorwaarden en de privacy van domeinnaamhouders. Je hoeft als houder van een .be-domeinnaam niet te reageren op dat bericht.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 470

Klanten

Domeinnamen in beheer

19 871

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief