Blog - 10 april 2012

Waar zijn de IP-adressen ?

IP adres

Binnenkort zijn de IP-adressen volledig uitgeput, maar waar zijn al die adressen naar toe ?

 

Al enkele jaren is het tekort aan IP-adressen een actueel thema. Waar het in 1980 nog ondenkbaar was dat er meer dan 4 miljard computers op een netwerk zouden aangesloten worden, is dat in 2012 een realiteit. Intussen zijn er ongeveer 3,5 miljard toestellen op het wereldwijde web.

 

IPv6

Gelukkig is er technisch een alternatief in de vorm van IPv6. In België en Nederland wordt IPv6 amper gebruikt. Slechts 0,2% van het internetverkeer verloopt in onze contreien over de nieuwe versie van het Internet Protocol.

 

Amerikaanse dominatie

De grote slokop van IP-adressen zijn, niet verrassend, de Verenigde Staten. Ruim 1,5 miljard IP-adressen of ruim 37% van het totaal aantal IP-adressen zijn actief in de VS. Met 313 miljoen inwoners zijn dit 5 IP-adressen per inwoner.

 

China in de achtervolging

Aziatische landen waren tot 15 jaar geleden weinig op het internet vertegenwoordigd, maar de laatste jaren stijgt de internetpenetratie in China, Japan en andere Aziatische Tijgers enorm sterk. In aantal IP-adressen is dat echter nog niet zichtbaar. Met zijn 1,4 milard inwoners zijn er slechts 330 miljoen IP-adressen in gebruik.

 

Nederland en België

Wereldwijd is Nederland bij de koplopers qua aantal IP-adressen per inwoner : 2,7 IP-adressen voor elk van de 16,8 miljoen inwoners. In Belgïe moeten we het stellen met 1 IP-adres per inwoner. Hiermee zit België op het Europese gemiddelde.

 

IPv6 gebruik

Terwijl in België IPv6 gebruik nog nauwelijks in gebruik is, wordt Frankrijk wereldwijd tot de besten van de klas gerekend. Bij onze zuiderburen loopt bijna 5% over het nieuwe protocol. Wereldwijd is dat ongeveer 0,5%.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : IPv6, IPv4, IP-adres

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief