Nomeo

Gepubliceerd op maandag 19 december 2016

Voorkom de 'not secure' melding van Google met een SSL-certificaat

Volgend jaar zal Google websites die gevoelige informatie verwerken markeren als onveilig wanneer die geen beveiligde verbinding maken. Verwerkt jouw website persoonlijke gegevens? Dan houd je best rekening met die veranderingen.

 

Google kondigde enkele maanden geleden aan dat websites die gevoelige informatie verwerken gemarkeerd zullen worden als 'not secure' wanneer die geen HTTPS-verbinding maken. Daarmee zet Google een nieuwe stap in het stimuleren van het gebruik van SSL-certificaten.

Heb jij een website die wachtwoorden, betaalgegevens of persoonlijke details verwerkt? Dan houd je best rekening met die wijzigingen.

 

Wat betekent het?

Chrome-gebruikers zullen vanaf januari de vermelding zien dat een pagina onveilig is wanneer geen HTTPS-verbinding wordt gemaakt. Een SSL-certificaat, ook bekend als HTTPS-verbinding, verhelpt dat euvel.

Not Secure melding

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat persoonlijke data versleuteld verzonden worden tussen twee computers. Data worden dus afgeschermd van kwaadwillenden. Google wil die beveiligde verbindingen al langer standaardiseren. Een HTTPS-verbinding heeft vandaag al een positieve impact op SEO, maar Google gaat nu nog een stapje verder.

 

Waarom moet ik voor een SSL-certificaat kiezen?

Op langere termijn wil Google een minder subtiele vermelding toevoegen wanneer er geen HTTPS-verbinding wordt gemaakt. Bovendien zou het die vermelding ook tonen bij websites die geen persoonlijke gegevens verwerken.

Not Secure melding

Naast de positieve impact op SEO, heeft ook die vermelding 'not secure' te zijn een invloed. Bezoekers die opmerken dat jouw website onveilig is volgens Google, haken mogelijk af.

Wacht dus niet af en kies nu voor een SSL-certificaat. Heb jij een hostingpakket bij Nomeo? Dan krijg je een gratis SSL-certificaat. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 470

Klanten

Domeinnamen in beheer

19 872

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief