Nieuws

17 april 2012

Volgende week start .jp.net

.jp.net logo

Japan heeft ongeveer 100 miljoen internetgebruikers die tot nu toe enkel via een .jp extensie konden worden aangesproken.  Nu lanceert CentralNic een alternatieve extensie om toegang te krijgen tot de Japanse markt.

.net.jp is een "second level domain" en wordt niet door ICANN of de Japan Registry Service erkend. Het belangrijkste voordeel van .net.jp is dat die domeinnamen vrij registreerbaar zijn. Voor een .jp domeinnaam is er een lokaal adres vereist, voor .net.jp geldt die beperking niet.

Vanaf 24 april is het dus mogelijk om een .jp.net domeinnaam vrij te registreren. Duizenden Premium domeinnamen, zoals loans.jp.net, bank.jp.net en tokyo.jp.net, werden al eerder via een veiling toegekend.

 

Advies

Second level domains worden niet erkend door ICANN of een nationale registry. Daarmee bieden ze weinig legale houvast. Bovendien is over het algemeen de interesse in zulke extensies vrij beperkt waardoor er veel verwarring bij het grote publiek bestaat. Ons advies is om geen second level domains te registeren, hoewel we ze wel kunnen aanbieden.

 Tags : .jp.net, centralnic

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief