Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 2 oktober 2014

.vlaanderen : voorrang voor bedrijven, organisaties en overheden

Sunrise fase 2 voor .vlaanderen en .brussels geeft voorrang aan bedrijven, organisaties en overheden die in België gevestigd zijn. Deze fase loopt van 2 oktober tot en met 3 november.

 

In België gevestigde bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen kunnen een aanvraag indienen voor ‘naamorganisatie.vlaanderen’ of ‘naamorganisatie.brussels’. Alle aanvragen worden verzameld. Als verschillende partijen dezelfde domeinnamen willen, volgt op het einde van de fase een veiling. Hierdoor zal de domeinnaam pas aan het einde van de sunrise periode toegekend worden

 

Voor wie?

  • Bedrijven met een vestiging in België : Dit zijn ondernemingen en bedrijven met een hoofdvestiging of gewone vestiging in België (geen postbusadres). Het type onderneming is niet van belang en kan zowel een NV als éénmanszaak zijn. Ook zelfstandige ondernemers vallen binnen deze categorie.
  • Organisaties met adres in België : Dit zijn organisaties die in België hun vestiging (geen postbusadres) hebben. In eerste instantie gaat dit om verenigingen zonder winstoogmerk, stichtingen en internationale vzw’s. Deze opsomming is echter niet limitatief. Het is wel een vereiste dat de organisatie over rechtspersoonlijkheid beschikt.
  • In België gevestigde overheidsinstellingen : Voorbeelden hiervan zijn de Belgische staat, de Vlaamse Gemeenschap, de Europese Commissie, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de NAVO, Provincie Limburg, Stad Antwerpen, de Raad van State, de Nationale Arbeidsraad enzovoort.

 

Wat kan er aangevraagd worden?

In deze fase van de .vlaanderen en .brussels lancering kunnen enkel de maatschappelijke naam, statutaire naam, handelsbenaming, merknamen (trademark) of oorsprongs- of herkomstbenamingen aanvragen. De geclaimde namen moeten aangetoond worden aan de hand van erkende bewijsstukken.

 

Hoe aanvragen?

Wil u in deze fase een .vlaanderen of .brussels domeinnaam aanvragen ? Contacteer ons op 0800/26800 of via welkom@nomeo.be. We adviseren u.

Samen bepalen we dan welke bewijsstukken nodig zijn om uw aanvraag succesvol te laten verlopen. Nomeo is de administratieve contactpersoon voor het validatiedossier.

 

Wat kost het?

De prijs voor een .vlaanderen of .brussels-domeinnaam in deze fase is 180 euro. Dit omvat zowel de aanvraag als de registratieperiode van 1 jaar.

Als er meerdere aanvragen zijn voor dezelfde domeinnaam, dan zal er een veiling plaats vinden. De veilingprijs voor de domeinnaam is niet inbegrepen.

Belangrijk om weten is dat die som niet terugbetaald wordt als de domeinnaam niet toegekend wordt.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief