Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 28 maart 2014

.vlaanderen registreerbaar vanaf 1 september

DNS Belgium kreeg vorige week van ICANN het bericht dat nu ook de laatste stap in het goedkeuringsprocess voor .vlaanderen en .brussels is genomen.

 

Dat zou willen zeggen dat binnen 4 tot 6 weken de .vlaanderen-zone in de root nameservers wordt geplaatst. Dat is dan ook meteen het startschot voor DNS Belgium om de lancering van .vlaanderen en .brussels voor te breiden.

DNS Belgium stelt alvast dat de sunrise periode voor beide extensies zou beginnen op 1 september. Vermoedelijk zal het dan 3 maanden duren tot de vrije registratie.

Ook die andere Belgische extensie - .gent - zit in de fase voor de technische tests. Waarschijnlijk zal ook daar de definitieve goedkeuring binnen enkele weken komen.

 

.vlaanderen niet populair?

Recent maakt DNS Belgium ook bekend, op basis van een marktonderzoek van TNS Dimarso, dat 59% van de gecontacteerde bedrijven opportuniteiten ziet in de nieuwe internet extensies.

43 procent vindt de komst ervan een positieve evolutie en 40 procent stipt aan dat ze nuttig kunnen zijn. De 1000 gecontacteerde particulieren denken in dezelfde richting.

“Slechts 16 procent van de professionelen geeft aan .vlaanderen relevant te vinden.”, zegt Philip Du Bois van DNS Belgium. “Bij de particulieren is dat toch al 44 procent.”

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief