Nieuws

Gepubliceerd op donderdag 24 april 2014

.vlaanderen en .brussels vanaf 29 euro

Het is bijna zover. De nieuwe extensies .vlaanderen en .brussels worden gedelegeerd in mei. De lancering van de gTLD’s zal in fases gebeuren en gaat van start in september dit jaar. Een .vlaanderen of .brussels domeinnaam zal bij Nomeo kunnen geregistreerd worden vanaf 29 euro.

 

Niet iedereen kan vanaf september de domeinnamen registreren. De lancering zal in vijf fases gebeuren, waar in elke fase een andere doelgroep de kans krijgt om zijn domeinnaam met een .vlaanderen- of .brussels-extensie te registreren.

Fase 1: merkhouders (01/09/14 tot 01/10/14)

Merkhouders waarvan hun merknaam ingeschreven is bij de “Trademark Clearinghouse” kunnen hun merknaam aanvragen via hun registrar. De toewijzing zal volgens het “first come, first served” principe gebeuren.

Fase 2: lokale overheden en organisaties (02/10/14 tot 03/11/14)

Overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in België kunnen een aanvraag indienen voor:

  • de naam of acroniem van de naam van de overheidsinstellingen,
  • de benaming van een geografisch gebied,
  • oorsprongs- of herkomstbenaming,
  • een merknaam, een handelsnaam,
  • een vennootschapsnaam of maatschappelijke benaming.

Alle aanvragen worden verzameld. Vervolgens zal een externe validator de kandidaten uitnodigen om stavingsstukken te leveren die aantonen dat ze recht hebben op de aangevraagde domeinnaam. Als dezelfde domeinnaam aangevraagd wordt door verschillende partijen, zal er een veiling plaatsvinden.

Fase 3: particulieren (13/11/14 tot 15/12/14)

Alle houders van een geldige Belgische eID-kaart kunnen een aanvraag indienen voor verschillende varianten van hun naam. Via een wizard op de website van DNS Belgium zal de naam van de particulier kunnen gereserveerd worden. De toewijzing gebeurt eveneens volgens het principe “first come, first served”.

Fase 4: landrush (16/12/14 tot 15/01/15)

Iedereen kan tijdens deze fase om het even welke .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam registreren. Alle aanvragen worden verzameld en als verschillende partijen dezelfde domeinnaam willen, volgt er opnieuw een veiling.

Fase 5: vrije registratie (vanaf 20/01/15)

De .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen kunnen door gelijk wie geregistreerd worden. Hier gebeurt de toewijzing volgens het principe “first come, first served”.

Prijzen

De prijs voor een .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam zal 29 euro bedragen bij Nomeo.

Wie een domeinnaam wil registreren in de eerste fase zal daar een bijkomende kost van 400 euro moeten bij betalen vanwege de dossierkosten bij DNS Belgium. Latere hernieuwingen gebeuren aan het standaardtarief. Het initiële tarief is hoger omdat merkhouders in deze fase een absolute prioriteit krijgen op alle andere aanvragers.

Wie een domeinnaam aanvraagt tijdens de fase voor lokale overheden en organisaties, betaalt voor de validatie van het dossier 80 euro. Na een positieve evaluatie kan de domeinnaam geregistreerd worden aan het standaardtarief van 29 euro.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief