Nieuws

12 maart 2012

Verliest ICANN het rootbeheer ?

ICANN logo

Het National Telecommunications and Information Administration heeft een RFP voor het beheer van de DNS root ter elfder uur ingetrokken. Hiermee geeft het een serieuze kinkslag aan ICANN.

Het NTIA is een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. Op 1 april verloopt het contract met IANA voor het beheer van de root nameservers. IANA is de operationele afdeling van ICANN. Dat de RFP nu wordt ingetrokken is een verrassing voor de meeste waarnemers.

 

Continuïteit

Er is echter geen gevaar voor de continuïteit van de werking van het internet. Het NTIA heeft een noodverlenging van het bestaande contract van 6 maanden toegekend aan IANA, dus uiterlijk tot 30 september 2012. Die tijd zal nodig zijn om de RFP aan te passen en de antwoorden te evalueren.

 

"ICANN schiet tekort"

Het NTIA was karig met de informatie over waarom de RFP werd ingetrokken, maar liet weten in een kort statement dat ICANN in zijn contractvoorstellen te kort schiet bij de vragen van de wereldwijde internet gemeenschap. Waarschijnlijk hekelt het de macht van ICANN en het gebrek aan overlegstructuur bij ICANN voor het omgaan met de belangen van de internationale gemeenschap.

 

Wordt vervolgd

Het is een publiek geheim dat ICANN en NTIA over eerder overhoop lagen over de koers die ICANN voert. De introductie van .xxx en de uitbreiding van het aantal top level domains zorgde voor openlijke discussies tussen de organisaties. Reden genoeg voor speculatie over de toekomst van het new gTLD programma.


Tags : root, ICANN, IANA, NTIA

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief