Nieuws - 5 oktober 2012

Worden .com domeinnamen opnieuw duurder ?

.com domeinnaam

Verisign, de uitbater van het .com domein, heeft bij de verlenging van zijn contract nieuwe prijsstijgingen kunnen bedingen.

 

Die overeenkomst is controversieel, want Versign heeft de afgelopen jaren bijna jaarlijks een forse prijsverhoging doorgevoerd. Tot groot ongenoegen van heel wat stakeholders in de domeinnaam indrustrie. Terwijl zowat alle registries wereldwijd hun prijzen laten zakken door grotere volumes, deed Verisign het omgekeerde door jaar-na-jaar de basisprijs van een .com domeinnaam fors te verhogen.

 

4 prijsverhogingen

Het contract loopt over 6 jaar. In die periode heeft Verisign het recht om 4 keer de prijzen te verhogen met 7%. De prijs zou dus van 7,85 USD kunnen gaan naar meer dan 10 USD. De prijzen voor .net domeinnamen zouden zelfs met vier keer 10% kunnen verhogen.

 

Veto

De overeenkomst is intussen goedgekeurd door ICANN. Het laatste struikelblok is het Amerikaanse ministerie van Economie. Dat ministerie heeft samen met Defensie de mogelijkheid om het contract tegen te houden. Net dat ministerie heeft al publiek zijn twijfels kenbaar gemaakt over de overeenkomst.

 

Contract van 1 miljard

Die twijfels haalden het aandeel van Verisign meteen 18% onderuit. Logisch, want Verisign haalt jaarlijks bijna 1 miljard USD inkomsten uit het beheer van de .com registry.

 

Enige kandidaat

Wat ook de uitkomst is, het is onwaarschijnlijk dat Verisign het contract verliest. Er is geen enkele partij die de middelen en de ervaring heeft om een topleveldomain met meer dan honderd miljoen domeinnamen te beheren, dat zo complex is als .com.

 

Gerelateerde berichten


Tags : .com, verisign

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief