Nomeo | maandag 6 januari 2020

Upgrade van onze hosting: PHP 7.4 en 9 andere verbeteringen

Sneller, veiliger en op maat. Zo maakt jouw website het verschil voor klanten of bezoekers. We hebben onze hostingpakketten geüpgraded met tal van nieuwe functies. Voor meer controle én betere prestaties.

 

We hebben tal van verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd aan onze performance hostingpakketten. Zodat je nog meer controle krijgt om hosting performant, veilig en op maat in te stellen. Benieuwd naar alle nieuwigheden? Hier kom je er alles over te weten.

PHP 7.4 nu beschikbaar

PHP is de meest gebruikte programmeertaal op het wereldwijde web. Het team achter de populaire programmeertaal sleutelt non-stop aan verbeteringen en heeft de nieuwste versie uitgerold: PHP 7.4.

Wat zijn nu de belangrijkste verbeteringen? Op kop staan een verbeterde performantie en lager geheugengebruik ten opzichte van oudere versies.

Ook in de programmeertaal zelf werden aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste daarvan zijn arrow functions, typed properties, covariant returns en contravariant parameters, en weak references.

Hoe activeer je de nieuwste PHP-versie?

Upgraden naar PHP 7.4 kan in de meeste gevallen zonder dat je aanpassingen hoeft te doen aan de code van je website. Toch controleer je best bijvoorbeeld of alle WordPress-thema's en -plug-ins goed blijven werken. Voor een overzicht van incompatibiliteiten kan terecht bij PHP.net.

Wil je de nieuwe versie van PHP activeren? Dat kan je gemakkelijk doen via ons controlepaneel. De upgrade wordt in realtime uitgevoerd.

De verbeteringen aan onze hosting uitgelicht

Handig, die nieuwe PHP-versie. Maar we hebben nog meer in petto. De voorbije weken hebben we hard gewerkt aan een all round verbetering van onze performance-pakketten. Dit zijn de belangrijkste.

SSH-toegang

SSH staat vanaf nu standaard aan voor alle nieuwe shared hostingpakketten. Vroeger moest je dat expliciet zelf inschakelen.

Verbinden met de server kan je via poort 2244. De gebruikersnaam en wachtwoord zijn identiek aan die voor (S)FTP.

Via SSH kan je veilig, vanop afstand, commando's rechtstreeks uitvoeren op de server. SSH maakt het dus gemakkelijker om een hostingpakket te beheren via bijvoorbeeld WP-Cli (voor WordPress) of Drush (voor Drupal).

Let's Encrypt automatisch actief

SSL-certificaten van Let's Encrypt worden nu automatisch geactiveerd. Wanneer je domeinnaam bij Nomeo geregistreerd is, is het certificaat actief zodra je de webhosting activeert. Is je domeinnaam elders geregistreerd? Dan wordt het Let's Encrypt-certificaat actief binnen 60 minuten nadat je domeinnaam gekoppeld is aan de webhosting.

Of stel zelf een SSL-certificaat in

Gebruik je liever geen certificaat van Let's Encrypt? Dan kan je zelf een SSL-certificaat naar jouw keuze installeren.

Dat doe je door een bestand toe te voegen aan de .ssl-folder met daarin de private key, het certificaat, het intermediate certificaat en het root certificaat. Meer informatie daarover vind je terug in het bestand ssl.readme in de .ssl-folder van je hostingpakket.

Nog geen SSL-certificaat?

Als je een certificaat aankoopt bij Nomeo, begeleiden we je aanvraag en validatie én installeren het certificaat. Moet je certificaat verlengd worden, dan brengen je ook tijdig op de hoogte. Een SSL-certificaat heb je al vanaf 30 euro per jaar.

Plan gemakkelijker cron jobs in

Met een crontab-bestand kan je voortaan ook gemakkelijker en flexibeler cron jobs instellen. Let wel: je kan een cron job instellen voor een hostingpakket via het controlepaneel óf via het crontab-bestand. Zijn er cron jobs geactiveerd via beide wegen, dan zullen alleen de cron jobs in het crontab-bestand worden uitgevoerd.

In crontab.readme, onder de .crontab-folder, kan je een handig voorbeeld vinden om alles goed in te stellen.

Gebruik je eigen Varnish-configuratie

Voor klanten die Varnish gebruiken, waren tot voor kort de standaardinstellingen actief. Nu kan iedereen zelf kiezen welke configuratie gebruikt wordt met een VCL-bestand. Daardoor kan je optimale caching instellen voor elke website.

Een VCL-bestand plaats je in de .varnish-folder van het hostingpakket. Voor meer informatie kan je het bestandje varnish.readme raadplegen in dezelfde folder.

Neem zelf een MySQL back-up

Standaard nemen we 4 keer per dag een back-up van alle bestanden en databases. Voor grote upgrades, kan je nu ook zelf een back-up nemen van de database via het SSH-commando 'mysql_backup'.

De back-up kan je terugvinden in de folder .temp/mysqldump/ van je hostingpakket en blijft 3 dagen beschikbaar.

En ook deze aanpassingen hebben we doorgevoerd:

  • PHP-session files komen vanaf nu terecht in de folder .sessions.

  • Elk hostingpakket heeft een eigen .socket- (PHP-socket), .redis- (Redis socket file), .temp- (temp-folder voor CLI-commando's) en .drush-folder. Dat is veiliger én je hebt zelf meer controle.

  • Een IPv6-adres is beschikbaar op alle shared hostingpakketten.

 

CHECK ONZE PERFORMANCE HOSTINGPAKETTEN

 

Unieke functies voor meer performance en veiligheid

Dankzij de nieuwe upgrades krijg je veel meer controle over je hosting. Ken je deze unieke functies van onze performance-pakketten al?

  • Het is niet evident om op de hoogte te blijven van alle nieuwe beveiligingsrisico's en welke acties jij moet ondernemen. Dankzij de automatische patching in WordPress, Drupal en Joomla worden die kwetsbaarheden voor jou aangepakt.

    Daarbij wordt geen update uitgevoerd van de core-functies van het CMS. Hackers krijgen geen kans, terwijl je website blijft werken zoals het hoort.

  • Redis en Varnish zijn cachingtechnologieën die je website een performance boost geven. We schakelen beide technologieën standaard in voor elk hostingpakket, zonder een meerkosten.

  • Onze hostingpakketten ondersteunen New Relic. Dat is een onmisbare tool voor ontwikkelaars van websites en applicaties, om een goed zicht te hebben op de prestatie van webtoepassingen. Met New Relic kan je snel knelpunten identificeren en ze gericht oplossen.

  • Heb je zin gekregen om onze hosting te proberen, maar heb je elders al webhosting actief? Wij verhuizen je website(s), toepassing(en) en mailbox(en) helemaal gratis. En zonder downtime. Terwijl jij je toelegt op je business. Bovendien host je je website 12 maanden gratis.

Heb jij suggesties?

De komende weken gaan we nog heel wat nieuwe functies en verbeteringen uitrollen. Wil je graag meer weten over de nieuwe functies? Of heb je zelf een ingenieus idee om onze shared hostingpakketten te verbeteren? Dan kan je ons bellen op 0800/26 800, contacteren via live chat of mailen naar support@nomeo.be!

   

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 548

Klanten

Domeinnamen in beheer

20 036

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief