Nieuws

Gepubliceerd op maandag 3 februari 2014

.uk-domeinnamen komen er toch

Hoe kan je eenvoudig controleren of een malafide partij gebruik maakt van uw domeinnaam-variant om uw bezoekers te misleiden?

 

Tot nu toe bood Nominet, de Britse registry, enkel second level domeinnamen aan, zoals .co.uk, .org.uk en .me.uk. Tijdens een consultatieronde in oktober 2012 opperde Nominet voor het eerst de mogelijkheid om .uk-domeinnamen te registreren.

De voordelen hiervan zijn dat Britse domeinnamen korter zouden zijn. Bovendien wou Nominet het .uk domein veiliger willen maken door actief te controleren op malware en DNSSEC te verplichten.

Na de consultatieronde werd duidelijk dat het plan (tijdelijk) in de koelkast zou geplaatst worden, omdat er onvoldoende rekening was gehouden met bestaande .co.uk-domeinnaamhouders.

 

10 juni

Nu heeft Nominet zijn lanceringsplannen aangepast en de registratie van .uk-domeinnamen zal mogelijk worden op 10 juni 2014 om 8 uur.

Hierbij krijgen bestaande domeinnaamhouders van andere third level domains eerst de kans om de corresponderende .uk-domeinnaam te registreren. Die wordt voor een periode van 5 jaar geblokkeerd. Er is prioriteit voor houders van .co.uk-domeinnamen op 28 oktober 2013, daarna org.uk, .me.uk en .net.uk. Als laatste hebben .plc.uk en ltd.uk een gratis reservatie.

Na die blokkeringsperiode komen die domeinnamen ook beschikbaar voor vrije registratie.

 

Duurder ?

Een andere klacht van domeinnaamhouders was de hoge kost, namelijk 50 euro per jaar, voor een .uk-domeinnaam. Ook daar is Nominet tegemoet gekomen. De prijs wordt gelijkgehouden met .co.uk domeinnamen.

Afspraak op 10 juni om 8 uur om uw .uk-domeinnaam vast te leggen.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief