Nieuws - 3 oktober 2012

.uk binnenkort registreerbaar ?

new TLD

Nominet, de Britse registry, is gestart met een consultatieronde voor het aanbieden van .uk-domeinnamen. Die zouden wel duurder worden. 

 

Tot nu toe bood Nominet enkel second level domeinnamen aan, zoals .co.uk, .org.uk en .me.uk. Nominet denkt er aan om ook domeinnamen direct met .uk aan te bieden, naast de bestaande second level domeinen.

 

Consultatieronde

Nominet heeft alvast deze plannen gedefiniëerd onder de projectnaam "direct .uk". De organisatie verzamelt nu feedback bij registrars, maar ook merknaamhouders en particulieren. Die kunnen tot 7 januari hun bedenkingen formuleren via de Nominet-website.

 

Kortere naam

Met direct .uk wil Nominet ervoor zorgen dat bedrijven met een korte naam online kunnen gaan. Die komt wel tegen een hogere prijs. Waar vandaag .co.uk domeinnamen tegen enkele tientallen euro's geregistreerd kunnen worden, zal de prijs voor een .uk domeinnaam waarschijnlijk tegen de 50 euro per jaar liggen.

 

Veiliger

Naast een kortere naam wil Nominet ook het .uk domein veiliger maken. Dit willen ze doen door te controleren dat het aanvragende bedrijf een adres heeft in Groot-Brittanië. Bovendien willen ze een scan doen naar malware op de websites in de .uk webspace. DNSSEC zou verplicht worden voor .uk domeinnamen.

Hiermee moet .uk een vertrouwde extensie worden, waar het veilig is om online zaken te doen.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : nominet, .uk, .co.uk

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief