Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2013

Trademark Clearing House opent zijn deuren

Op dinsdag 26 maart 2013 opende het Trade Mark Clearing House (TMCH) de deuren. Vanaf nu kunnen de eigenaars van een geregistreerde merknaam deze aanmelden bij TMCH.

 

Het gTLD programma van ICANN blijft de gemoederen verhitten bij zowel voor- als tegenstanders. Zo zouden de nieuwe domeinnaamextensies bedrijven op kosten jagen om nieuwe domeinnamen te registreren, zouden ze verwarrend zijn voor consumenten en ook zouden de deur helemaal open zetten voor cybercriminelen.

Om alles binnen te perken te houden, ontwikkelde ICANN het Trademark Clearinghouse (TMCH) een mechanisme om de bescherming van merken, merkhouders en intellectuele eigendomsrechten in de nieuwe gTLDs te garanderen.

 

Sunrise-periode

Jouw merknaam aanmelden bij het TMCH is noodzakelijk als je jouw geregistreerde merknaam tijdens de sunrise-periode van een nieuwe gTLD onder deze nieuwe internet extensies wenst te registreren.

Cybersquatting

Verder zal je ook, wanneer iemand anders tracht jouw merknaam te registreren onder een nieuwe gTLD, hier een melding van ontvangen. De aanvrager zal tevens een melding krijgen dat de aanmaak van de domeinnaam beschouwd kan worden als cybersquatting.

Bescherming

Je kan jouw merknaam voor 1, 3 of 5 jaar aanmelden bij het TMCH en is het een methode om jouw merk te beschermen. Tevens geeft het je de mogelijkheid om de domeinnaam met gTLD extensie te registreren tijdens de sunrise-periode.  

Bij Nomeo kunnen klanten terecht voor de registratie in het TMCH!

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief