Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 20 februari 2013

Toen waren ze nog met 1912

Na het goede nieuws over de snelle goedkeuring van nieuwe domeinnaam extensies, lijkt het er op dat er meer en meer aanvragen worden ingetrokken.

 

Het worden spannende dagen voor het new gTLD programma van ICANN, waarbij er heel wat nieuwe domeinnaam extensies als .vlaanderen, .brussels, .gent maar ook .bank, .blog of .auto op het internet mogelijk zullen zijn. Deze week wordt immers een eerste lijst gepubliceerd van domeinnaam extensies waar overheden bezwaar tegen aangetekend hebben.

De lijst zal vermoedelijk een 200-tal extensies bevatten, die verwarrend, beledigend of bedreigend kunnen zijn. Tegen 23 april zouden dan ook de eerste goedgekeurde extensies bekend gemaakt worden.

 

.transformers

Dat de druk en de zenuwachtigheid verhoogt is ook merkbaar aan het aantal uitvallen. De aflopen week zijn er al 6 aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies ingetrokken.

De laatste in de rij is .transformers door speelgoedmaker hasbro. Die had de aanvraag voor de domeinnaam extensie gedaan om zijn merknaam "transformers" te beschermen.

Begin december betaalde het bedrijf nog voor een lot om vooraan in de wachtrij te komen. Hierdoor wordt het dossier als 131ste van de 1930 aanvragen behandeld. De aanvraag van Hasbro, de enige van het bedrijf, is nu om onduidelijke redenen ingetrokken.

 

General Motors

Eerder vorige week liet ook General Motors zijn aanvragen voor .gmc, .buick en .chevy vallen. Ook die aanvragen waren puur defensief om zijn merknamen te beschermen.

Een ander Amerikaans bedrijf, Hartford Fire Insurance, heeft zijn aanvraag voor .thehartford laten vallen.

Het lijkt er dus op dat het vooral dossiers voor defensieve redenen worden stopgezet.

 

Terugbetaling

De timing heeft te maken met de terugbetaling van de aanvraagkost. De aanvraagkost van 130 000$ wordt voor 70% terugbetaald als het dossier stopgezet wordt voor de publicatie van de eerste goedkeuringen.

Analysten verwachten daarom dat er nog extra dossiers stopgezet worden.

Het totale aantal ingetrokken aanvragen ligt nu op 18, waardoor er nog 1912 dossiers in de running blijven.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief