Nieuws - 13 juli 2012

Tien miljoen .org domeinnamen geregistreerd

.org logo

Eind juni werd de kaap van tien miljoen .org domeinnamen overschreden. Hiermee is de .org domeinnaam de 6de grootste TLD.

 

Er zijn nu 6 Top level domains met meer dan 10 miljoen geregistreerde domeinnamen. .com spant de kroon met 103,7 miljoen domeinnamen. Daarna volgen .de (15 miljoen), .net (14,7 miloen), .tk en .uk (10,1) miljoen en nu slaagt .org om de kaap van de 10 miljoen te halen. Eerder wist ook .cn (china) te groeien tot meer dan 13 miljoen registraties, maar door strengere registratievoorwaarden zakt het aantal tot 3,5 miljoen.

 

globale TLD

Net als .com is de .org-name space reeds 25 jaar geleden in gebruik genomen. Het is een generieke TLD, die registraties heeft in 175 landen. Daarmee het is een domeinnaam extensie die een globaal karakter heeft, met een focus op non-profit organisaties. Bovendien gebeurt het meerendeel van de nieuwe registraties buiten de Verenigde Staten. .org wordt uitgebaat door de Public Interest Registry (PIR).

 

10 miljoenste

De 10 miljoenste registratie gebeurde op 24 juni, door de Jordan River and Dead Sea Basin forum (JAD), een organisatie die een duurzame ontwikkeling nastreeft van het gebeurd rond de Dode Zee en de Jordaan rivier. Dit gebeurd word gedeeld door Israël, Jordanië en Palestina. Ze registreerde de domeinnaam jadforum.org.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : .org, gTLD, PIR

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief