Blog - 13 februari 2012

Test je computer op DNS Changer-malware

dns changer virus

Controleer met een eenvoudige test of je computer besmet is met DNS Changer-malware via deze website opgezet door CERT.be 

 

De DNS Changer malware is een virus dat op de computer van de slachtoffers de nameservers wijzigde naar nameserver gecontrolleerd door de hackers. Hiermee konden ze het verkeer afleiden van specifieke website naar websites met advertenties en andere malware. 

 

6 Esten

De fraude was opgezet door 6 inwoners van Estland. Ze slaagden erin om op korte termijn miljoenen computers te besmetten. Door de bezoekers af te leiden naar websites met advertenties konden ze geld verdienen. Al in november 2011 kon de FBI de Esten arresteren.

 

Operation Ghost Click

De operation kreeg de codenaam "Ghost Click". De FBI kon daarbij ook de nameservers in beslag nemen die gebruikt werden door de Esten. Sindsdien heeft de Amerikaanse overheid de controle over de nameservers.

 

8 maart 2012

Op 8 maart 2012 zal de Amerikaanse overheid echter de nameservers uitschakelen. Dit wil ook zeggen dat iedereen die geïnfecteerd was en zijn instellingen niet aanpaste ook niet meer gebruik zal kunnen maken van e-mail en het world wide web en alle andere toepassingen die gebruik maken van het DNS systeem.

 

Nog 450.000 computers besmet

Naar schatting zijn er nog 450.000 computers die nog steeds gebruik maken van die nameservers. Daarbij zijn computers van ongeveer de helft van de grootste 500 bedrijven wereldwijd

 

Controleer gratis

Om snel te kunnen controleren of je computer geïnfecteerd is en mogelijk na 8 maart 2012 niet meer gebruik kan maken van het internet volstaat het om naar de website www.dns-ok.be gaan. Daar is er een gratis test die binnen enkele seconden een reultaat geeft. De test is opgezet door CERT.be, het Belgische Nationaal Computer Emergency Response Team.

 

>> Gratis DNS Changer test

 

resultaat van gratis dns changer test

 

Gerelateerde berichten


Tags : DNS changer, CERT.be

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief