Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 25 juli 2014

.tata is de laatste nieuwe gTLD

In iets meer dan 2 jaar kon ICANN bijna tweeduizend aanvragen voor nieuwe domeinnaamextensies verwerken. Voor onze regio zijn .vlaanderen, .gent en .brussels de belangrijkste. Die zullen binnenkort registreerbaar zijn.

 

Vorige week gaf ICANN groen licht voor .tata, de domeinnaamextensie voor het gelijknamige Indiaanse concern. Dat bedrijf is bij ons vooral gekend van zijn kleine, goedkope autootjes.

Met die laatste goedkeuring kwam er een einde aan een proces waarbij ICANN 1930 aanvragen voor nieuwe domeinnaamextensies moest beoordelen. Sinds de start ervan op 13 juni 2012, gingen er 765 dagen voorbij.

De eerste aanvragen werden al op 25 maart 2013 goedgekeurd. .tata werd goedgekeurd nadat de Marokaanse overheid zijn bezwaren liet vallen. Tata is ook de naam van aan Marokaanse provincie.

 

1930 aanvragen

Van de 1930 aanvragen voor nieuwe domeinnaamextensies kregen er 1818 een goedkeuring van ICANN. Er werden 211 aanvragen stopgezet door de aanvrager.

Er worden nog 380 aanvragen stopgezet omdat er meer dan één aanvraag was voor dezelfde extensie. Uiteindelijk zullen er dus 1227 nieuwe domeinnaamextensies bijkomen in deze ronde, waarvan voor ongeveer de helft er een vrije registratie mogelijk zal zijn.

Intussen onderzoekt ICANN de mogelijkheid om - via een tweede ronde - nog meer domeinnaamextensies te introduceren.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief