Nieuws - 15 november 2012

.sx beschikbaar

.sx domeinnaam beschikbaar

De nieuwe .sx domeinnamen zijn vanaf nu beschikbaar voor iedereen. .sx staat voor sexy.

Sint-Maarten kreeg op 10 oktober 2010 de status van autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voorheen behoorde Sint-Maarten tot de Nederlandse Antillen. De nieuwe status van Sint-Maarten zorgt er ook voor het een eigen ISO-landencode krijgt en een eigen domeinnaam extensie. Dat is .sx geworden.

 

Nu registreerbaar

De introductie van de .sx-domeinnaam startte al in april met voorrang voor houders van een domeinnaam van de Nederlandse Antillen (.an). Daarna volgden een sunrise periode, met voorrang voor merknaamhouders, en een landrush periode. Nu volgt dus de openstelling voor iedereen.

.sx domeinnamen zijn registreerbaar vanaf vandaag 15h bij Nomeo, tegen een prijs van 79 euro voor 1 jaar. Er zijn geen speciale vereisten, iedereen kan een sx domeinnaam registreren.

 

Begin van het einde

De introductie van de .sx betekent ook het begin van het einde van de .an domeinnaam, de extensie van de ter ziele gegane Nederlandse Antillen. Dit zal geleidelijk gebeuren over een periode van 2 jaar. De eerste stap hierin zal zijn dat het in het najaar niet meer mogelijk zal zijn om .an domeinnamen te registreren. Exacte timing is hiervoor nog niet bekend. Op 31 oktober 2014 zal de .an zone verwijderd worden door ICANN.

 

Belgische technologie

Opmerkelijk bij de nieuwe domeinnaamextensie is dat het technische platform steunt op Belgische technologie. Het bedrijf Open Registry, opgericht door enkele oud-DNS.be-medewerkers, bouwt software en technologie voor het beheer van registries. Dat bedrijf is ook in de running voor enkele nieuwe domeinnaamextensies die eind volgend jaar beschikbaar zouden komen.

 


Tags : .sx, .an, Sint-Maarten, Nederlandse Antillen

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief