Nieuws

25 april 2012

Sensirius vraagt 20 domeinnaam extensies aan

internetadres

Het Leuvense bedrijf Sensirius kon 15 klanten binnenhalen voor het aanvragen en uitbaten van domeinnaam extensies.

Sensirius werd boven de doopvont gehouden in 2010, nadat het technische team van DNS.be er de brui aan gaf en zijn eigen bedrijf startte. Sensirius specialiseert zich in het bouwen en uitbaten van een technisch platform voor registries.

 

20 extensies

Het eerste wapenfeit van Sensiruis was het opzetten van de .sx extensie voor Sint-Maarten. Nu kan het bedrijf 15 klanten binnenhalen die 20 domeinnaam extensies willen aanvragen en laten uitbaten. Hieronder zijn er presitgieuze partijen als KPN, het Nederlandse telecombedrijf, en Deloitte. Eerder werd ook al bekend dat Sensirius het bedrijf CityTLD opzet voor het uitbaten van de .gent-extensie. Daarnaast zouden er ook een Amerikaanse stad en 2 partijen die generieke TLD's wensen aan te vragen.

 

OpenRegistry

Via het OpenRegistry, dat intern ontwikkelt is, kan Sensirius ervoor zorgen dat het voor klanten de klok rond domeinnamen kunnen registreren en dat die onmiddelijk beschikbaar zijn. De vereisten die ICANN hiervoor oplegt zijn bijzonder streng.

 

Toepassing nog steeds offline

Overgens loopt het met de aanvraag van die nieuwe domeinnaam extensies niet zo vlot. Eerder moest ICANN de toepassing voor het indienen van de dossiers offline halen nadat bleek dat er een securitylek was. Dat lek was bij ICANN al meer dan 3 weken gekend. Het oplossen van het probleem bleek niet zo eenvoudig. Bij iedere oplossing bleek er een nieuw probleem op te duiken.

 

Vervolg

Intussen is de toepassing al ruim 14 dagen offline, waarna de deadlines voor het indienen van dossiers al 2 keer verlengd werden. ICANN maakt zich sterk dat de toepassing tegen vrijdag 27 april terug online zal zijn.


Tags : new gTLD, sensirius

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief