Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 27 september 2013

Samsung tekent eerste dotbrand-contract

Het Koreaanse concern Samsung heeft de afgelopen week als eerste bedrijf een contract afgesloten met ICANN voor de Koreaanse versie van .samsung

 

Het blijft nieuws regenen over ICANN's nieuwe gTLD project, waarbij binnen enkele maanden het internet zal overspoeld worden met honderden nieuwe domeinnaam extensies, zoals .vlaanderen, .art, .web of .immo.

Een speciale categorie daarbij zijn de dotbrand-extensies. Bedrijven konden daarbij hun merknamen als nieuwe domeinnaam extensie reserveren. Ruim 300 bedrijven deden zo'n aanvraag.

Samsung is nu het eerste bedrijf dat er in slaagt om een registrycontract met ICANN af te sluiten. Het gaat daarbij niet om .samsung, maar om de Koreaanse versie .삼성

 

Defensief

De aanvraag van Samsung is geïnspireerd in het beschermen van zijn merknaam. Dat blijkt duidelijk uit het aanvraagdossier voor de domeinnaam extensie.

Samsung heeft ook geen aanvraag gedaan voor zijn merknaam in Latijnse lettertekens. Het is dus onwaarschijnlijk dat we ooit een website zullen zien met de nieuwe domeinnaam extensie .삼성 en een .samsung-website is helemaal uitgesloten.

Naast Samsung lopen er nog aanvragen voor .volvo, .apple, .audi, .windows, .intel en nog 300 andere merknamen.

 

Vertraging

Ondertussen zijn er sinds juli 48 registrycontracten getekend. Dat is een stuk minder dan ICANN's eigen doelstelling van 40 per week. Het lijkt er dus op dat het voor vele nieuwe domeinnaam extensies nog maanden zal duren voor er een definitief startschot komt.

Intussen zijn van de 1930 aanvragen er al meer dan 100 stopgezet door de aanvragers.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief