Nieuws - 5 oktober 2012

Rinkelt de kassa voor iPad Mini ?

Apple logo store

In de media gonst het van geruchten over de lancering van de iPad Mini, een kleine versie van de succesvolle tablet computer van Apple.

 

Apple hult vaak zijn productaankondigingen in een waas van mysterie. En dat zal bij een mogelijke aankondiging van een kleine iPad, waarvan volgens sommige bronnen de productie al gestart is, niet anders zijn. Geruchten doen de ronde dat volgende week de uitnodigingen naar de pers zullen uitgestuurd worden om de iPad Mini voor te stellen.

 

Lucratief

De lancering van de iPad Mini zou wel eens een lucratieve zaak kunnen zijn voor het Franse bedrijfje IP Ad Mini. Dat bedrijfje, dat een tool maakt voor het tonen van advertenties op basis van het IP adres van de gebruiker, heeft namelijk in 2005 al de domeinnaam ipadmini.com geregistreerd.

 

Rechtmatig geregistreerd

Productnamen van Apple en afgeleiden zijn een dankbare prooi voor domeinnaamspeculanten. Die registreren de domeinnamen en proberen zo een stukje van Apple’s succes in te pikken. Regelmatig boekt Apple overwinningen op juridisch vlak om die onrechtmatig geregistreerde domeinnamen terug te winnen. Omdat de domeinnaam ipadmini.com al in 2005 is geregistreerd, lang voordat de iPad in 2010 werd gelanceerd, zou het voor Apple wel eens moeilijk kunnen worden om die domeinnaam te claimen.

 

Kopen dan maar ?

Als de naam voor de kleine iPad inderdaad de Mini zou worden, dan zit het Franse bedrijfje op rozen. De kas van Apple is quasi onuitputbaar om de gewilde domeinnaam te kopen. Ook voor iphone.com betaalde het bedrijf veel geld en de domeinnaam ipad.com is nog niet in het bezit van het Amerikaanse bedrijf.

Een goede tip : Plan je de lancering van een product ? Leg dan de domeinnamen snel vast. Zo loop je niet het risico om achteraf veel geld te moeten uitgeven om de naam te claimen.

 

 

Gerelateerde berichten


Tags : Apple, ipad mini

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief