Nieuws - 23 september 2012

Registraties starten voor Chinese IDN

CNNIC logo

Sinds 16 september aanvaardt CNNIC, de Chinese registry, registraties voor .中国 en .中國. De sunrise periode loopt tot 22 oktober. 

 

Steeds meer landen maken gebruik van de mogelijkheid om hun landencode niet enkel in gewoon Latijns schrift, maar ook in hun eigen alfabet weer te geven. China Internet Network Information Center (CNNIC), de registry voor .cn domeinnamen, heeft 2 domeinnaam extensies in het Chinees in gebruik gesteld : .中国 (China in Vereenvoudigde Chinese lettertekens) en .中國 (China in Traditionele Chinese lettertekens).

 

Splitsing

Tot nu toe was het zo dat een registratie van een .cn domeinnaam met Chinese lettertekens ook automatisch recht gaf op de corresponderende domeinnaam met .中国  en .中國-extensie in hun respectievelijke lettertekens. Alle domeinnamen hadden dezelfde whois-informatie, dezelfde vervaldatum en er was 1 prijs.

Vanaf 27 oktober 2012 zal er een splitsing komen, zodat deze domeinnamen onafhankelijk van elkaar kunnen geregistreerd worden.

 

Bestaande klanten

Bestaande klanten met een IDN-domeinnaam in de .cn-extensie zullen dus moeten beslissen of ze ook de versies in de .中国  en .中國-extensies willen behouden. Voor die domeinnamen is er een afzonderlijke registratieprijs.

 

Sunrise voor merknamen

Klanten met merknamen kunnen sinds 16 september ook hun domeinnamen vastleggen in de sunrise periode van .中国  en .中國. Dit kan zowel in Chinese lettertekens als in Latijnse (ASCII) lettertekens. De registratie van .中国 leidt automatisch tot registratie van een .中國-domeinnaam en omgekeerd. De sunrise periode verloopt in 2 fases.

 

Sunrise 1

Vanaf 16 september tot 11 oktober loopt de sunrise periode voor geregistreerde merknamen. Hierbij kunnen enkel woordmerken gebruikt worden die zowel Chinese, Latijnse, nummers of combinaties bevatten. De merknamen moeten geregistreerd zijn in China of hun land van oorsprong. Bij een dubbele aanvraag wordt de domeinnaam toegekend aan de eerste aanvrager.

 

Sunrise 2

De 2de sunrise periode loopt vanaf 15 oktober tot 22 oktober. Hierbij kunnen bestaande houders van bestaande .cn of .com.cn domeinnamen de corresponderende .中国 en .中國 domeinnaam aanvragen De whois informatie moet identiek zijn als de oorsponkelijke domeinnaam.

 

Golive

Vanaf 29 oktober zal de vrije registratie kunnen gebeuren, rekening houdende met dezelfde regels die gelden voor een .cn-domeinnaam.

Voor klanten die handel drijven met China, zijn de nieuwe domeinnaam extensies een extra mogelijkheid om zich op de grootste markt te richten met een met een lokale toets.

 

Gerelateerde berichten


Tags : .cn, CNNIC

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief