Nieuws

Q&A: Hoe zorgt Nomeo voor veilige back-ups van jouw gegevens?

28-03-2019 - Op 31 maart vieren we World Backup Day, een dag waarop het belang van back-ups in de verf wordt gezet. Hoe pakken wij back-ups aan?

De eerste back-ups werden al in de jaren '60 genomen. Dat gebeurde toen op magneetbanden. Floppy disks worden niet veel later een belangrijk back-upmedium voor thuisgebruikers. Back-ups vandaag zijn niet meer te vergelijken met de begindagen, maar ze zijn nog steeds onmisbaar.

Hoe zorgen wij voor veilige back-ups van jouw data? Ben en Kjell van ons operations team beantwoorden enkele vragen.

Hoe vaak worden back-ups genomen?

Kjell: We nemen 4 keer per dag een automatische back-up, van alle bestanden. Bij fouten kunnen klanten dus supersnel hun website of database herstellen naar een vorige versie.

Ben: Onze servers zijn voorzien van slimme software. Die zorgt ervoor dat back-upservers gaan kijken naar wat er precies veranderd is ten opzichte van een vorige versie. Bestanden die ongewijzigd zijn, worden niet opnieuw gekopieerd (incremental back-ups). Het nemen van back-ups verloopt een stuk sneller dankzij die technologie.

Hoe lang worden die back-ups bewaard?

Ben: Back-ups worden 30 dagen bewaard.

Kjell: Voor klanten met een cloud server houden we die informatie zelfs tot 12 maanden bij.

Waar worden back-ups bewaard?

Kjell: Alle back-ups worden weggeschreven naar servers in een extern datacenter in Duitsland. We beschikken onmiddellijk over een offsite back-up. Gegevens en source code zijn altijd veilig.

Ben: Het is belangrijk dat back-ups niet bewaard worden op één schijf of locatie. Hoewel we al gebruik maken van 3 datacentra in België, bewaren we back-ups nog op een vierde locatie in Duitsland. Ook in het geval dat een harde schijf met back-upgegevens defect is, staan de back-ups nog steeds veilig op andere schijven.

Kunnen klanten vragen om bestanden te herstellen?

Ben: Klanten kunnen op ieder moment vragen om informatie te herstellen. Dat kan voor websites, databases en zelfs individuele bestanden. Door onze frequente controles, is er altijd een recente back-up beschikbaar. Voor noodgevallen beschikken we over volledig startklare back-ups.

Kjell: Iemand die over een eigen server beschikt, heeft ook toegang tot het back-upportaal. In dat portaal kunnen klanten opvolgen wanneer back-ups zijn uitgevoerd. Belangrijker nog is dat zij zélf bestanden kunnen herstellen met de back-ups.

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X