Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 27 maart 2013

.pw maakt bescheiden start

Sinds enkele dagen is de registratie van .pw domeinnamen vrij. Het kersverse nieuwe generieke domein maakte echter een bescheiden start met 4000 registraties.

 

Het .pw-domein is één van de vele landencodes van ministaatjes die hun domeinnaam extensie ten gelde willen maken. Tot enkele maanden geleden was .pw enkel gekend bij de inwoners van Palau, een eiland in de Stille Oceaan.

De commerciële uitbating van het domein werd toevertrouwd aan Directi, die het domein omdoopte tot "Professional Web". En zo werd een nieuwe pseudo-gTLD geboren.

 

Voor professionele sites

Al tijdens de sunrise periode, waar merknaamhouders een voorkeursbehandeling krijgen, werd duidelijk dat er geen grote stormloop te verwachten is voor .pw domeinnamen.

Op 25 maart werd het domein dan opengesteld voor iedereen. Tijdens het eerste half uur, werden er slechts 4000 domeinnamen geregistreerd.

Directi, de uitbater van het .pw-domein, wil niet spreken van een teleurstelling. Als domeinnaam extensie voor professionals, had het bedrijf een langzame start verwacht.

 

.co

De cijfers verbleken echter met de eerste dagen na de lancering van de .co, de Colombiaanse extensie die zich positioneert als alternatief van het .com-domein. Van deze extensie werden er de eerste dag meer dan 1 miljoen geregistreerd.

Een .pw domeinnaam registreren bij Nomeo kan voor 49 euro voor 1 jaar.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief