Blog

Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2013

Plain-text wachtwoorden: niet bij ons !

Domeinnamen zijn steeds vaker het doelwit van hackers. Hoe veilig is uw domeinnaam eigenlijk ?

 

De afgelopen weken konden hackers de websites van heel wat grote bedrijven hacken. Of beter, ze slaagden erin om de wachtwoorden te pakken te krijgen waarmee ze controle kregen over de domeinnamen van hun prooien.

Zo werd hostingbedrijf LeaseWeb te grazen genomen. Wat later volgde antivirusleverancier Avira. Dat bedrijf zag - net als concurrent AVG, chatapp WhatsApp en pornosite RedTube - verkeer naar zijn domein ineens terechtkomen op een andere website.

 

plain-text of versleuteld ?

Een sterk wachtwoord kiezen met een combinatie van cijfers, letters en lettertekens is een advies dat we al jaren horen en vaak ook toepassen.

Maar ook de keuze van een goede domeinnaam registrar verdient wat aandacht. Zelfs bij grote, bekende hosters wordt er niet altijd zorgvuldig met uw wachtwoorden omgesprongen.

Maar niet bij Nomeo. We slaan uw kostbare wachtwoorden versleuteld op. Bovendien gebruiken we de salting-techniek, waarbij ieder wachtwoord met een unieke cryptografische code verlengd wordt. Zo kan het wachtwoord niet meer leesbaar gemaakt worden, ook niet voor onze medewerkers.

 

Hoe herkennen ?

Hoe kan je nu herkennen of een wachtwoord in plain-text wordt opgeslagen ?

De beste aanwijzing krijg je door gebruik te maken van de "wachtwoord vergeten?"-functie. Als je een mailtje krijgt toegestuurd met je wachtwoord, dan wordt je geheime wachtwoord gewoon in leesbare tekst opgeslagen in de databank.

Trek dan best je conclusies. Want je bent kwetsbaar als een hacker de databank buitmaakt of een boze werknemer je gegevens op straat gooit.

Niet alleen je domeinnaam loopt risico. Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites en diensten.

 

Bij Nomeo zit je dus goed. En veilig !

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief