Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 12 april 2013

Pinterest claimt .pin

Nadat Amazon eerder al kwaad bloed zette bij schrijvers en boekhandelaars door .book, .read en .author aan te vragen bij het ICANN, haalde het ook de woede van Pinterest op de hals door .pin aan te vragen. Maar Pinterest bijt nu van zich af.

 

Amazon vroeg .pin samen met een hele reeks andere generieke domeinnamen aan. Daarvan zal een deel binnenkort worden toegewezen door het ICANN. In het totaal ontving de instantie meer dan 1900 aanvragen, waarvan Amazon er ruim honderd indiende.

Het sociale media platform Pinterest wil echter niet dat Amazon de toplevel domeinnaam .pin in handen krijgt. Volgens Pinterest schendt Amazon daarmee het handelsmerk en claimt het ondertussen dat zij de term 'pin' hebben vastgelegd. Pinerest stelt dat zij recht hebben op .pin omdat zeker 50.000 Pinterestgebruikers content van Amazon op het prikbord van Pinterest zetten en sharen met anderen.

 

Bedreiging

Eerder deze maand werd bekend dat twee grote Amerikaanse branche-organisaties zich verzetten tegen de aanvraag van Amazon voor toplevel domeinnamen als .book, .author en .read. Toewijzing van die namen zou een bedreiging voor de concurrentie zijn, aldus Authors Guild en The Association of American Publishers.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief