Nieuws

16 april 2012

Opgelet .no domeinnaamhouders !

ICANN logo

NORID is begonnen met de controle van de adresgegevens van zijn domeinnaam houders. Uit een steekproef blijkt 6% ongeldig te zijn.

Eén van de verplichtingen waar registries aan moeten voldoen is dat ze ervoor zorgen dat de contactgegevens van de domeinnaamhouders correct zijn. Als dat niet zo is, dan kan de domeinnaam terug vrijgegeven wordt.

Strenge voorwaarden

NORID, de Noorse registry verantwoordelijk voor het .no-domein, heeft een controle gedaan op de domeinnaamhouders. Daarbij controleerden ze de adresgegevens van de domeinnaamhouders en of ze nog voldoen aan de registratievoorwaarden van NORID. Voor een .no-domeinnaam moet je beschikken over een Noors bedrijf. Ook kan er slechts een beperkt aantal domeinnamen per bedrijf geregistreerd worden.

35000 domeinnamen

Uit een steekproef blijkt dat er ruim 35000 domeinnamen een probleem zouden vertonen. Zo zijn er heel wat domeinnamen geregistreerd op 22000 bedrijven die niet meer bestaan. In totaal zou ongeveer 6% van de Noorse domeinnamen mogelijk vrijgegeven kunnen worden.

Contact

NORID zal de komende weken de domeinnaamhouders, waarbij er foute informatie gebruikt worden, contacteren. Binnen de 60 dagen moeten die hun gegevens corrigeren. De hele operatie kan tot de zomer duren.

Wij contacteren zelf alle houders van .no domeinnamen preventief om alle gegevens te controleren. Zo kunnen we voorkomen dat uw domeinnamen vrijgegeven worden.


Tags : .no, NORID

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief