Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 16 augustus 2013

Nu ook goedkeuring voor .brussels

Na de goedkeuring voor .vlaanderen vorige week gaf, ICANN nu ook de groen licht op de intiële evaluatie voor de .brussels-domeinnaam extensie.

 

Het groen licht voor de initiële evaluatie voor .brussels wil nog niet zeggen dat we binnen enkele weken al domeinnamen met .brussels-extensie kunnen gaan registreren. Het zal nog 12 maanden of zelfs langer duren voor de registratie van start gaat.

Voor de uitbating van .brussels zal DNS Belgium instaan in opdracht van de Brusselse toeristische dienst. DNS Belgium werkt voorlopig op basis van technologie van de Oostenrijkse registy nic.at. De komende jaren zal DNS Belgium dan zelf een eigen technisch platform opbouwen, dat ook voor .vlaanderen zal gebruikt worden.

 

Niet van een leien dakje

De volgende stap voor .brussels en .vlaanderen zijn nu de onderhandelingen voor het registrar contract.

Daarna volgt een pre-delegation test, een technische controle voor de domeinnaam extensie aan de root nameservers wordt toegevoegd.

De eerste domeinnaam extensie die in deze fase zit is dotShabaka. En daar blijkt dat de procedures nog niet op punt staan. De communicatie met ICANN verloopt stroef en de kersverse registry wordt aan zijn lot overgelaten. Waarschijnlijk zullen die problemen opgelost zijn in de komende weken.

 

New gTLD programma

Na een paar valse starts trapte ICANN ruim 18 maanden geleden het new gTLD programma af, waarbij bedrijven en overheden een eigen domeinnaam extensie zoals .vlaanderen, .newyork of .bank konden aanvragen. 1930 dossiers waren er bij de afsluiting van de inschrijfronde.

Aanvankelijk liep ICANN van de ene blunder naar de andere, maar nu blijkt de goedkeuring van de dossiers erg vlot te verlopen. Intussen zijn er 1483 dossiers die de initiële evaluatie succesvol hebben doorlopen.

De eerste nieuwe domeinnaam extensies kunnen al eind dit jaar actief zijn. Dat is dan meteen de voorbode voor honderden nieuwe domeinnaam extensies de komende 2 jaar.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief