Nieuws

Gepubliceerd op maandag 19 mei 2014

Nomeo-innovatie laat bezoekers aan website of webshop nooit meer in de kou staan

Steeds meer consumenten ontdekken de voordelen van online kopen. E-commerce zit duidelijk in de lift. Tegelijkertijd stijgen ook de risico’s voor e-winkeliers, als door technisch falen hun websites niet bereikbaar zijn. Nomeo, de domeinnaamspecialist uit Gent, ontwikkelde een nieuwe, innovatieve dienst: Smart DNS Failover. Websitebezoekers staan daardoor niet meer in de kou als een website (tijdelijk) onbereikbaar is.

 

Het wereldwijde web en e-commerce kennen vele voordelen. Maar een potentiële klant kan heel snel omslaan in een geïrriteerde bezoeker als de website of webshop van zijn keuze om welke reden dan ook niet beschikbaar is.

 

2 dagen per jaar

Uit studies blijkt dat een gemiddelde website een uptime heeft van 99,5%. Een website is dus gemiddeld 1,5 à 2 dagen per jaar niet bereikbaar. Een bezoeker die net op dat moment een aankoop plant, raakt geïrriteerd en koopt waarschijnlijk ergens anders. Dit leidt tot financieel verlies, gemiste bestellingen, imagoverlies en reputatieschade voor het bedrijf dat de website uitbaat. Nomeo heeft hiervoor een afdoende oplossing uitgewerkt. Als een website onbereikbaar is, worden bezoekers met Smart DNS Failover automatisch doorgeschakeld naar een alternatieve locatie. Hierop staat dan een onderhoudspagina of een beperkte website. De bezoekers worden hierdoor niet aan hun lot overgelaten.

 

Automatisch omschakelen

“Van bedrijven die gebruik maken van Smart DNS Failover, monitoren we permanent de website. Van zo gauw die niet beschikbaar is, wordt automatisch - binnen 1 tot 5 minuten - overgeschakeld naar een Failover-locatie. Die locatie kan je zelf kiezen of je kan deze laten verwijzen naar webruimte op een Nomeo-server. Hierop kan je dan een onderhoudspagina of minimale website laten zien. Zo is uw website nooit onbereikbaar. Is de hoofdwebsite terug beschikbaar, dan passen we de naamservers terug aan naar de originele instellingen", verduidelijkt Bert Van Pottelberghe, zaakvoerder van Nomeo.

 

Bereikbaar voor iedereen

Smart DNS Failover is een dienst die inbegrepen is bij een Nomeo-domeinnaam. Hierdoor komt voor 25 euro per jaar geavanceerde, enterprise-functionaliteit binnen het bereik van iedereen. Bovendien zit er ook webruimte bij voor een Failover-website. “Het idee hierachter is dat we onze nieuwe dienst voor iedereen toegankelijk willen maken. Niet iedereen heeft immers de budgetten om 2 servers of 2 hostingpakketten aan te schaffen", aldus nog ondernemer Bert Van Pottelberghe.

 

Talrijke voordelen

  • Als een website niet beschikbaar is, gebeurt de omschakeling met Smart DNS Failover automatisch, zelfs 's nachts of tijdens het weekend.
  • Websitebezoekers blijven niet in de kou staan als de site tijdelijk onbereikbaar is. De Failover-locatie leent zich om volgende alternatieven op te plaatsen: een onderhoudspagina, belangrijke contactgegevens, noodcommunicatie via de eigen domeinnaam of een beperkte website.
  • Elk bedrijf dat gebruik maakt van Smart DNS Failover, wordt automatisch op de hoogte gebracht als de website niet bereikbaar is.
  • Smart DNS Failover is eenvoudig op te zetten. Het gaat hier bovendien om een goedkope investering. Er zijn geen 2 servers, hostingpakketten, monitoringsystemen of dure load balancing-apparatuur nodig.

 

Lees meer

Smart DNS Failover

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2020 © Nomeo bvba
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief