Nieuws

Nomeo heeft ICANN-accreditatie op zak

17-07-2023 - ICANN heeft nomeo een accreditatie toegewezen. Dat wil zeggen dat we domeinnamen kunnen registreren in meer dan 1.000 extensies, zonder een beroep te doen op tussenpersonen.

De accreditatie is een officiële erkenning door ICANN. De organisatie, die optreedt als een soort poortwachter van het internet, laat daarmee weten dat ze nomeo een betrouwbare expert vindt in domeinnamen.

We zijn pas de derde Belgische registrar die zo'n ICANN-accreditatie op zak mag steken. Aan die accreditatie is een doorlichtingstraject van 12 maanden voorafgegaan.

Voor onze klanten registreren we generieke domeinnamen binnenkort rechtstreeks, zonder tussenpartijen. Dat doen we in zo'n 1.200 generieke extensies (gTLD's). De bekendste zijn .com, .net en .org, maar ook alle nieuwe gTLD's (zoals .shop of .online) horen in die groep.

Dankzij die accreditatie versterken we ook onze flexibiliteit en ondersteuning voor generieke domeinnamen. We zorgen binnenkort zelf voor onder andere de verificatie van contactgegevens van domeinnaamhouders. Dat versnelt onze dienstverlening aanzienlijk.

In het verleden kreeg nomeo al gelijkaardige erkenning bij DNS Belgium (.be), SIDN (.nl), AFNIC (.fr) en EURid (.eu).

Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X