Nieuws - 14 augustus 2012

Nog vertraging voor nieuwe gTLD's ?

new TLD

ICANN laat weten dat het meer tijd geeft aan de internationale gemeenschap om input te geven over de plannen voor de introductie van nieuwe domeinnaam extensies. De nieuwe deadline is 26 september 2012.

 

De verlenging van de periode, met 45 dagen extra, is ingegeven door het grote aantal aanvraag dossiers. De initiële periode van 60 dagen was ingegeven op basis van 500 aanvragen. Uiteindelijk zijn er 1931 aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies gekomen. Tot 26 september kan iedereen de aanvragen contesteren. ICANN geeft aan dat ook na die datum het mogelijk zal zijn om feedback te geven tot er een formele goedkeuring is.

 

Initiële evaluatie

De initiële evaluatie van de dossiers verloopt volgens ICANN vlot. Na een eerste piloot zijn alle dossiers nu door ICANN verspreid over verschillende teams. 342 aanvragen zouden al door een eerste evaluatie zijn gepasseerd. Die dossiers moeten nu nog gecontroleerd worden op financiële haalbaarheid en operationele technische vaardigheden van de aanvragende partij.

 

Toelichting

Op basis van de initiële evaluatie zal het panel van experts vragen stellen. Hoe dat proces zal lopen zal bepaald worden op basis van een piloot met 50 dossiers. Intussen blijken er ook al een 49 verzoeken zijn om de aanvraagdossiers aan te passen.

 

Vertraging ?

Intussen is er nog steeds geen plan over hoe de nieuwe internetextensies beschikbaar zullen komen. Het staat nu wel zo goed als vast dat de dossiers niet in verschillende reeksen zullen opgesplitst worden, maar dat alle aanvragen in één keer zullen behandeld worden. Ook bij deze communicatie maakt ICANN niet duidelijk wat nu de timing voor de vervolgstappen is. Waarschijnlijk zal het pas in 2014 mogelijk zijn om een .vlaanderen of een .brussels domeinnaam te registreren.

 

Gerelateerde berichten


Tags : new gTLD, ICANN

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief