Nieuws

4 juli 2011

.nl-control beschermt domeinnamen

SIDN heeft vorge week .nl-control gelanceerd waarmee domeinnamen extra beschermd worden tegen onrechtmatige transfers, wijzigingen en verwijdering.

Domeinnamen zijn kritisch voor vele bedrijven. Ze worden gebruikt voor (e-commerce) websites en e-mail. Een al dan niet moedwillige aanpassing van een domeinnaam kan zware gevolgen hebben voor de werking van een bedrijf. Daarom lanceert SIDN, de Nederlands beheerder van .nl domeinnamen, .no-control.

Extra bescherming

De nieuwe dienst moet ervoor zorgen dat domeinnamen die een hoge waarde hebben extra beschermd worden. Als de functie wordt aangeschakeld, dan worden alle wijzigingen die aangevraagd worden voor een domeinnaam eerst manueel gecontroleerd door SIDN. Dit slaat op het wijzigen van de gegevens van de domeinnaam (houder, adminstratief contract, technisch contact en nameservers), transfers en verwijdering van de domeinnaam.

Aanvraag

De aanvraag van .nl-control gebeurd via een formulier. Dat moet ondertekend worden en voorzien van een uitreksel van de kamer van koophandel (minder dan een maand out). SISN controleert de inschrijving telefonisch voor ze effectief te activeren. De opheffing van .nl-control gebeurd op dezelfde manier.

Wijzigingen op de domeinnaam

Alle wijzigingen op de domeinnaam (met uitzondering van de nameserver records in de nameservers) zullen door SIDN manueel gecontroleerd worden. SIDN zal de houder van de domeinnaam telefonisch en schriftelijk contacteren voor de wijziging effectief wordt uitgevoerd. Iedere wijziging moet via een handtekening van de houder bevestigd worden.


Tags : .nl-control, sidn, .nl domeinnaam

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief