Nieuws - 26 oktober 2012

Nieuwe update Google brengt meer gelijkheid voor domeinnamen

facebook_actie

Zoekgigant Google past zijn algoritme opnieuw aan en deze keer heeft hij het op de exact-match domeinnamen gemunt.

 

Dat zijn domeinnamen die bepaalde relevante kernwoorden bevatten, zoals www.bloemenenplanten.be voor gebruikers die op zoek zijn naar bloemen en planten. Met de aanpassing hoopt Google minder belangrijke domeinnamen te weren uit de zoekresultaten.

 

Betere zoekresultaten

Een exact-match domainname (EMD) is altijd een efficiënte manier geweest om hoog te scoren in Google. Maar er zijn ook veel websites met een populaire naam waarbij de content weinig voorstelt of vol staat met advertenties en verouderd materiaal. De aanpassing moet inhoud boven de EMD zetten zodat de gebruiker nog beter bediend wordt bij zijn of haar zoekopdracht.

 

Kwalitatieve content aanbieden

Eigenaars van een exact-match domain met kwalitatieve inhoud hoeven zich geen zorgen te maken. Ook eigenaars van niet-EMD's krijgen nog meer dan ooit de kans om met hun domeinnaam het verschil te maken. Om te beginnen door kwalitatieve inhoud te plaatsen die bezoekers echt interessant vinden. Maak je website ook sociaal deelbaar door share buttons te plaatsen en publiceer regelmatig relevante nieuwsberichten die de juiste kernwoorden bevatten voor zoekmachines.

 

Sociale media

Daarnaast blijft linkbuilding, waarbij andere websites naar jouw domeinnaam linken, heel belangrijk. Sociale mediacampagnes kunnen dan weer zorgen voor veel links vanuit Facebook of Twitter waardoor Google je erkent als relevante bron aan informatie.

Het is wat vroeg om te stellen dat alle domeinnamen nu gelijk behandeld zullen worden. Toch kunnen we stellen dat iedere gebruiker meer kansen krijgt om met elke domeinnaam te scoren in Google.

 

Gerelateerde berichten


Tags : exact-match domain domeinnaam google algoritme

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief