Nomeo

Gepubliceerd op vrijdag 25 november 2016

Nieuwe regels bij de overdracht van een domeinnaam of wijziging van gegevens

Binnenkort gaan er nieuwe regels van kracht bij de overdracht van een domeinnaam of wijzigingen van domeinnaamhoudergegevens. Vanaf 1 december moet elke wijziging geverifieerd worden.

 

ICANN voert vanaf 1 december nieuwe regels in. Die houden in dat elke wijziging in de Whois-gegevens van een domeinnaamhouder moeten geverifieerd worden. Daarmee wil ICANN niet-geautoriseerde overdrachten een halt toeroepen. Maar wat houden die nieuwe regels nu precies in?

 

Voor alle generieke domeinnaamextensies

De nieuwe regels zijn van toepassing op alle gTLD's. Dat wil zeggen dat de procedure geldt voor zo wel de klassieke domeinnaamextensies, zoals .com, .net of .org, als de nieuwe domeinnaamextensies (.vlaanderen, .xyz, .shop).

Wanneer is de nieuwe procedure van toepassing?

Elke wijziging van de gegevens van de domeinnaamhouder moet vanaf 1 december geverifieerd worden. Dat geldt voor wijzigingen in de voornaam, familienaam, de naam van de organisatie, het adres en e-mailadres.

De verificatie moet dus niet alleen gebeuren wanneer een domeinnaam een nieuwe eigenaar krijgt. Wil je je fysieke adres wijzigen of de naam van je organisatie toevoegen, ook dan moet je het verificatieproces doorlopen.

Wat is de procedure?

De nieuwe verificatieprocedure betekent dat registrars een e-mail moeten versturen naar de domeinnaamhouder om de wijzigingen te bevestigen. Die e-mail moet naar het oude én nieuwe e-mailadres verstuurd worden. Dat betekent dat, wanneer je je e-mailadres wijzigt, je twee e-mails zal ontvangen, en dus twee keer de wijziging moet bevestigen. Ook bij de overdracht van een domeinnamen moeten de oude en nieuwe eigenaar de wijzigingen verifiëren.

Zodra de registrar de bevestiging(en) ontvangt, moeten de wijzigingen doorgevoerd worden. Na die wijzigingen wordt een transfer lock van 60 dagen ingesteld. Dat betekent dat de domeinnaam 60 dagen niet verhuisd kan worden.

Hoe zal het verificatieproces verlopen bij Nomeo?

Voer je een wijziging door aan je gegevens of draag je jouw domeinnaam over aan nieuwe houder? Dan zal je een e-mail ontvangen van Ascio, onze partner in domeinnaamregistraties. Die e-mail zal vragen de doorgevoerde wijzigingen te bevestigen.

Wanneer je de domeinnaam overdraagt, ontvangt ook de nieuwe eigenaar een verificatiemail. Breng dus ook de nieuwe eigenaar op de hoogte van het nieuwe verificatieproces. De bevestiging dient zo snel mogelijk te worden uitgevoerd.

Tip: Controleer je Whois-gegevens vòòr 1 december

Voornamelijk het wijzigen van een e-mailadres kan voor moeilijkheden zorgen. Wil je een e-mailadres wijzigen omdat je geen toegang meer hebt tot het huidige? Vanaf 1 december moet ook via dat oude e-mailadres een bevestiging gegeven worden.

Daarom raden we alle domeinnaamhouders aan hun Whois-gegevens te controleren en, indien nodig, te updaten voor 1 december.

Aarzel niet ons te contacteren bij verdere vragen!

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

domeinnaam

Domeinnaam - vanaf 6€/jaar

.  

Meer extensies registreren

Verhuis uw domeinnaam

Premium support

Premium

Support

Aantal klanten

5 471

Klanten

Domeinnamen in beheer

19 873

Domeinnamen in beheer

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief