Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 8 januari 2013

"Nieuwe domeinnaam extensies zetten deur open voor fraude"

De US Federal Trade Commision bekijkt nog steeds het nieuwe gTLD programma van ICANN. Het is verontrust dat de meeste aanvragen defensief zijn.

 

De voorzitter van de FTC, Jon Leibowitz, stelde dat de nieuwe domeinnaam extensies de consumenten zullen verwarren en leiden tot een toename in fraude.

"We zijn zeer, zeer verontrust over ICANN en hun dramatische expansie in domeinnamen, waarvan we denken dat het consumenten zal verwarren en waarachter kwaadwilligen zich nog meer kunnen verschuilen van de wet, terwijl ze consumenten bedriegen."

 

Defensief

Leibowitz zei ook dat vele honderden bedrijven 185.000 dollar (130.000 euro) betaalden per extensie aanvraag, terwijl het vooral te doen is ter bescherming van hun eigen merk- en handelsnamen.

De meeste aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies waren niet voor merknamen, dus is het waarschijnlijk dat de FTC-topman zich missproken heeft. Als het gaat om dot-brand, aanvragen voor nieuwe domeinnaam extensies op basis van merknamen, dan zal er waarschijnlijk meer waarheid in zijn uitspraak zitten.

 

Google

De uitspraken werden gedaan tijdens een persconferentie waar de FTC zijn standpunt in de overeenkomst met Google over machtsmisbruik en anti-concurrentieel gedrag uiteenzette. Google zelf deed een aanvraag voor bijna 100 nieuwe domeinnaam extensies. Leibowitz vulde hier aan toe dat hij de zaak van de nieuwe domeinnaam extensie niet bekijkt tegenover Google, maar tegenover ICANN.

Het is niet de eerste keer dat de FTC zijn bezorgheid uit over het new gTLD programma van ICANN, maar het is wel de eerste keer sinds de aanvraagprocedure startte begin vorig jaar.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief