Blog

Gepubliceerd op vrijdag 7 februari 2014

Nieuwe domeinnaam extensies succesvol van start

De eerste 8 nieuwe domeinnaamextensies hebben intussen 26.000 registraties, met als populairste .guru.

 

Na jaren van voorbereiding in het nieuwe gTLD programma van ICANN, is het sinds enkele weken mogelijk om domeinnamen te registreren met een extensie .bike, .clothing of .guru.

De komende weken en maanden zullen er nog honderden nieuwe extensies volgen, waaronder .gent, .vlaanderen en .brussels aan het einde van dit jaar.

 

De eerste cijfers

Uit cijfers van DomainIncite, een gespecialiseerde website voor de domeinnaamindustrie, blijkt dat er gister al 26,199 domeinnamen met nieuwe extensies actief zijn.

De populairste extensies daarbij zijn .guru (12.394 registraties), .bike (3.727 registraties) en .clothing (2.856 registraties).

De cijfers zijn gemaakt op het moment dat er nog geen volledige dag aan vrije registratie mogelijk was voor .guru. Hierdoor zullen de cijfers uiteindelijk wel hoger liggen de komende dagen.

 

Trends

Het is duidelijk dat .guru, een meer generieke extensie, de populairste extensie is tot nu toe. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de term guru die in vele talen bruikbaar is.

Ook bij de registraties valt op dat het vooral generieke woorden zijn die geregistreerd worden, naast merknamen.

 

Te weinig kennis beschikbaar

Hoewel de eerste cijfers indrukwekkend zijn, vallen ze in het niets bij de cijfers van .com (130 miljoen registraties) of .be (1,4 miljoen registraties).

Ook bij de introducties van andere domeinnaamextensies als .mobi (110.000 registraties na 1 week) en .co (250.000 registraties de eerste dag) waren de cijfers heel wat hoger.

Vermoedelijk is de stortvloed van nieuwe extensies hiervan de oorzaak. Het is voor domeinnaamhouders en zelfs registrars vaak moeilijk om bij het houden wanneer de honderden domeinnaamextensies beschikbaar zullen worden.

 

Tarieven

Ook de tarieven voor de nieuwe domeinnaam extensies lopen heel sterk uiteen.

Nomeo biedt de nieuwe domeinnaam extensies als .guru, .graphics, .bike en .estate aan tegen een scherp tarief van 29 euro per jaar.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief