Nieuws

Automatiseer je dienstverlening: gloednieuwe API voor partners

22-08-2023 - Klanten, domeinnamen, hosting en meer beheren vanuit jouw programmeeromgeving? Maak kennis met de gloednieuwe API voor partners. Je bespaart tonnen tijd, gegarandeerd.

Een nieuw klantaccount maken, een domeinnaam registreren of DNS-instellingen aanpassen. Wat als je die taken in één beweging kan uitvoeren en automatiseren? Dat is exact wat je kan met de nieuwe API van nomeo.

De nomeo API voor partners, wat is dat?

Als partner van nomeo beheer je een heleboel diensten in ons controlepaneel. Denk maar aan een nieuwe domeinnaam, een Microsoft 365-abonnement of extra mailbox. Dat vergt tal van manuele handelingen.

Met de nomeo API (Application Program Interface) kan je die taken vereenvoudigen, versnellen en automatiseren. En dat gebeurt dankzij eenvoudige programmeerregels.

De API voor partners slaat een brug tussen jouw werkomgeving enerzijds, en ons controlepaneel aan de andere kant. Je activeert of wijzigt diensten in jouw programmeeromgeving, zonder daarvoor naar het controlepaneel te moeten gaan.

De API concreet aan het werk

Laten we dat concreter maken. Je hebt een nieuwe klant aangetrokken. Die klant wil een .be-domeinnaam, website en Microsoft 365-pakket. Normaal gesproken meld je je dan aan in het klantenportaal om een account te maken voor die klant en alle diensten te registreren.

Via de API voor partners kan je dat werk versnellen. Door programmeercode te schrijven kan je een nieuw klantaccount maken, een domeinnaam registreren en voor een Microsoft 365-licentie zorgen. Je voert alle taken uit in één korte beweging. Gegarandeerd tijd gespaard.

Terugkerende processen kan je ook automatiseren. Controleren of een specifieke domeinnaam vrij is gekomen, bijvoorbeeld. Taken die je kan inplannen om jezelf te ontzorgen. De gewonnen tijd kan je investeren in het opzetten van sterke websites.

Wat kan je allemaal doen met de API?

Rest nog de vraag wat je précies kan doen met de nomeo API? We geven je een kort overzicht:

  • Een overzicht opvragen van alle klanten

  • Een nieuw klantaccount maken, aanpassen of verwijderen

  • Een overzicht van alle domeinnamen opvragen

  • De beschikbaarheid van domeinnamen controleren

  • Domeinnamen registreren of verhuizen

  • DNS-records aanmaken, wijzigen of verwijderen

  • Een lijst van alle actieve diensten opvragen

  • De beschikbaarheid van een Microsoft 365-tentant controleren

  • Nieuwe Microsoft 365-tenants aanmaken

  • Nieuwe Microsoft 365-licenties bestellen

  • Een overzicht van alle licenties opvragen van een Microsoft 365-tenant.

Dat lijstje vullen we regelmatig aan met nieuwe mogelijkheden.

Wie kan de nomeo API gebruiken?

Ben je partner of reseller van nomeo? Dan kan je profiteren van de voordelen van onze API. Het enige dat je nodig hebt, is een API-key. Die kan je makkelijk aanvragen via support@nomeo.be. Wil je aan het werk? De lijst van mogelijkheden en documentatie vind je hieronder.

API-documentatie


Ontvang handige tips voor je domeinnaam en blijf op de hoogte van de laatste updates en aanbiedingen met onze maandelijkse nieuwsbrief. Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.


X