Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 11 januari 2013

Nieuwe Amerikaanse defensie-minister vergeet domeinnaam te kopen

Tegenstanders van de republikeinse senator Chuck Hagel maakten gebruik van de domeinnaam ChuckHagel.com om te protesteren tegen de aanstelling van de republikein.

 

De kandidatuur van Chuck Hagel, de republikeinse senator die door Amerikaans president Barack Obama werd voorgedragen als nieuwe minister van defensie, zorgt voor veel discussie. Tegenstanders maakten alvast gebruik van de domeinnaam ChuckHagel.com om te protesteren tegen de aanstelling van de republikein.

 

Protestactie via eigen domeinnaam

Hagel is geen onbesproken figuur. Tijdens het beleid van George W. Bush was hij tegen de oorlog in Irak. Ook nu stoot hij zijn eigen partij tegen de borst door de sancties die de V.S. oplegde aan Iran te bekritiseren. Daarnaast hekelt hij ook de Amerikaanse aanhangers van bondgenoot Israël, die hij steevast 'de joodse lobby' noemt.

Dat laatste zijn ze in Israël niet vergeten. Daar zien ze de aanstelling van Hagel als 'een slag in het gezicht voor iedereen die Israël steunt.' Op de website ChuckHagel.com staan enkele omstreden visies en quotes te lezen. De titel van de website liegt er niet om: “Chuck Hagel is geen betrouwbaar persoon.”

 

Hoe is dit mogelijk?

Maar waarom zou Hagel zichzelf schade toebrengen op zijn eigen website? Het antwoord is eenvoudig: niet. De domeinnaam ChuckHagel.com was nog beschikbaar en het noodcomité van Israël zag zijn kans schoon om te protesteren op zijn eigen terrein. Ze kochten de de domeinnaam en publiceerden een protestwebsite onder zijn eigen naam.

 

Blunderende campagnedienst

Het is bijna ondenkbaar dat de domeinnaam ChuckHagel.com nog beschikbaar was op het moment dat zijn verkiezing bekend raakte. Naast een volledig team van stafmedewerkers beschikt de senator over woordvoerders en persverantwoordelijken die zijn imago overeind moeten houden.

Het registreren van de domeinnaam, zijn voornaam en naam, werd over het hoofd gezien. Een blunder die hem nu duur komt te staan. Je domeinnaam tijdig aankopen is de boodschap.

 

 

 

Deel dit artikel

 

 

Diensten

Tools

Over Nomeo

ISOIEC 27001

Partners

Nomeo is DNS.be agent Nomeo is SIDN Deelnemer Nomeo is EURid Agent ascio cloudstar Microsoft Partner Nomeo is FEWEB-lid
Overschrijving   Bancontact   Visa   American Express   Mastercard   PayPal   Sofort   IDeal

Sitemap - Algemene voorwaarden - Privacy - 2012-2018 © Nomeo bvba - Nomeo Internationaal : Nederland
Alle aangeduide prijzen zijn 21% BTW exclusief